News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ioan cristina

Senatorul USL Ioan Cristina, preşedinte al Filialei Teritoriale PNL Arad, a declarat că partidul pe care-l reprezintă nu este de acord cu nici o înțelegere politică încheiată cu Traian Băsescu.

„Nu suntem parte și nu susținem compromisul politic cu Traian Băsescu pentru că România nu are nimic de câștigat în urma unui acord cu un președinte ilegitim. PNL respinge propunerile pe care ministrul interimar al Justiției le-a făcut pentru șefia DNA și Parchetului General. Laura Codruța Kovesi, propusă acum la DNA, a condus, vreme de șase ani, Parchetul General în timpul regimul Traian Băsescu. Nu putem accepta un troc politic în care procurorii se împart și în care președintele impune din nou un om al său pentru că nu este în spiritul Constituției, pentru că nu acestea sunt cerințele și standardele europene și mai ales nu acesta a fost angajamentul nostru în fața alegătorilor”, a declarat Ioan Cristina.

Acesta a ţinut să precizeze însă că dezaprobarea propunerilor făcute de Victor Ponta nu înseamnă ruperea Uniunii Social Liberale. „Uniunea Social Liberală înseamnă mult mai mult decât diferențe de opinie fundamentale într-o chestiune importantă. USL înseamnă înainte de toate un angajament major între noi și o mare parte a cetățenilor României. USL a fost construită pe încredere, pe hotărâre, pe consecvență, pe loialitate. Prioritară este îndeplinirea angajamentele electorale făcute de USL. USL s-a angajat în fața românilor ca, în baza Constituției, ca majoritate parlamentară și guvern, să ia toate acele decizii care să scoată justiția de sub dominația politică a lui Traian Băsescu, care să elibereze justiția și parchetele. Trebuie să dăm șansa cetățeanului român de a beneficia de o justiție cu adevărat independentă. Propunerea Monei Pivniceru, un independent la Ministerul Justiției, reflectă întocmai acest angajament luat în fața românilor la preluarea guvernării. În nominalizarea procurorilor șefi la DNA și Parchetul General trebuie să se respecte criteriul important al independenței acestora din punct de vedere politic”, a precizat senatorul Ioan Cristina.

Parlamentarul arădean a anunţat că PNL își menține obiectivul câștigării alegerilor prezidențiale prin Crin Antonescu, susținut atât de PNL, cât și de PSD, însă exclude orice fel de compromis pentru sprijinirea acestei candidaturi, fiindcă președintele României își asumă un angajament în fața românilor, nu a unor partide și a intereselor lor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *