News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, a declarat că cifrele din sondajul IRSS, potrivit cărora USL ar întruni doar 49,5% din preferinţele electoratului, reprezintă o încercare disperată a PDL de a manipula opinia publică.

„Sondajul institutului fantomă IRSS este un caz clasic de manipulare a opiniei publice. Institutul de casă al PD urmăreşte acreditarea unor teze false, care servesc propagandei portocalii. Ştim foarte bine să scopul declarat al PD este scăderea opoziţiei sub 50%, deci nu ne miră cifrele din sondaj. Nu întâmplător scorul dat este de 49,5%, adică exact atât cât era nevoie pentru plasarea USL sub pragul psihologic de 50%. Însă, există o serie de inadvertenţe clare în respectivul sondaj. De exemplu, partidul generalului Oprea, UNPR, alcătuit dintr-o mână de trădători, este cotat în toate sondajele cu 1%, în timp ce în sondajul IRSS este prezentat cu fabuloasa cotă de 7,8%”, a declarat Ioan Cristina.

Liderul PNL Arad a mai spus că, în sondajul IRSS, printre candidaţii la prezidenţiale apare şi Traian Băsescu, deşi acesta nu mai poate intra într-o asemenea competiţie electorală, epuizându-şi mandatele. „Dacă vedem cine stă în spatele IRSS diversiunea devine clară. Pentru cei care nu ştiu, în spatele IRSS este Dan Andronic, consultatul politic al PDL şi al lui Traian Băsescu”, a precizat Ioan Cristina.

Cu alte cuvinte, pe fondul apropierii alegerilor, PD şi-a construit un institut propriu de sondare a opiniei publice, menit doar să manipuleze opinia publică. „Nu ştim cine sunt sociologii acestui institut. De partea metodologică s-a ocupat, spre exemplu, un asistent social. Prin urmare, acest institut nu are nici un fel de legitimitate şi ridică serioase dubii cu privire la calitatea cercetării şi a rezultatelor prezentate”, a conchis Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *