News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ioan Malița: ”Ministrul Dezvoltării promite finanțare pentru rețeaua de gaz” Ioan Malița: ”Ministrul Dezvoltării promite finanțare pentru rețeaua de gaz”
Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Dezvoltării anunță că au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat.

Cseke Attila a subliniat că Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 105 unități administrativ-teritoriale. Practic, ministrul Cseke Attila confirmă că proiectele care au fost depuse pe fonduri europene, cum e și cazul celui de la Felnac, vor primi cu siguranță finanțare, fiind separate de cele pentru care s-au alocat sume la nivel de județ.

„Anunțul ministrului Cseke Attila confirmă practic ceea ce am anunțat în lunile trecute, și anume că Ministerul Dezvoltării va finanța cu prioritate proiectele depuse pe fonduri europene, declarate eligibile dar pentru care nu a mai existat finanțare, cum e și cazul nostru. Așteptăm cu nerăbdare să fim chemați la București să semnăm contractul de finanțare și să dăm drumul la licitație. Ar fi un lucru extraordinar pentru Felnac, să putem beneficia de gaz metan, un vis devenit realitate“, susține primarul Ioan Malița.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *