News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula apreciază progresele pe care le-a făcut România în ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor europene. Conform informaţiilor publicate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) până la finele anului 2011 s-au făcut plăţi către beneficiari în valoare de circa 13, 605 miliarde de lei ceea ce corespunde unei absorbţii interne de 15,08%.

În ceea ce priveşte plăţile rambursate efectiv de CE  absorbţia se situează la 5,55% din alocarea totală pe 2007-2013 faţă de 3,77% în luna noiembrie. „România are nevoie de o îmbunătăţire a ratei de absobţie. Creşterea absorbţiei fondurilor europene constituie una din priorităţie Guvernului României. Ca urmare a măsurilor luate de guvernul Boc, semnalele sunt pozitive. Iată că într-o singură lună -decembrie- s-au efectuat plăţi directe de către Comisia Europeană în valoare de 351 milioane euro, dintre care 163  milioane euro pe Programul Operaţional Regional (POR). De fapt, POR  înregistrează în continuare o rată bună a absorbţiei fondurilor de 25 % plăţi interne, din care 11,7 % reprezintă rambursările directe de la Comisia Europeană” afirmă Iosif Matula.

În 2012, Guvernul României şi-a propus să atragă fonduri de la Uniunea Europeană de şase miliarde euro. „Acest obiectiv trebuie atins pentru a putea asigura o creştere economică durabilă. În anul 2012 avem nevoie să contăm pe bani europeni, în prognoza de creştere economică. Investiţiile trebuie să fie de asemenea motorul economiei, iar o parte semnificativă a banilor pentru investiţii în România vin şi din fondurile europene”, a  subliniat în încheiere europarlamentarul.


admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *