News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula a avut o intervenţie în plen pe marginea amânării unei decizii pentru primirea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. „Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a renunţat, sper pentru scurt timp, la unul dintre principiile pe baza cărora este fondată: egalitatea între membrii săi. Consiliul JAI a lăsat în suspensie aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, deşi cele două state au îndeplinit toate criteriile tehnice, conform evaluărilor experţilor”, a afirmat europarlamentarul arădean.

De asemenea, Iosif Matula critică refuzul ministrului olandez pentru Imigraţie şi Azil, Gerd Leers, care contravine cu promisiunile asumate de Uniunea Europeană, subliniind contradicţia în gândire a oficialului batav. „Deşi domnul ministru nu ne vrea, olandezii au încredere în România. Drept dovadă, investitorii olandezi se clasează pe primul loc în ţara noastră, cu capitaluri subscrise de 5,37 miliarde euro, în aproape 4000 de firme controlate majoritar”, a mai declarat europarlamentarul.

„Aducerea în discuţie a unor criterii suplimentare pentru aderarea la Schengen este injustă şi decredibilizează construcţia comunitară. Mai ales atunci când regulile asumate de comun acord, sunt modificate în timpul jocului”, a concluzionat Iosif Matula.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *