News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ISU ARAD VA ORGANIZA UN EXERCITIU CU FORTE SI MIJLOACE IN TEREN, „ROMODEX” 2015 ISU ARAD VA ORGANIZA UN EXERCITIU CU FORTE SI MIJLOACE IN TEREN, „ROMODEX” 2015
Please follow and like us:
Pin Share

În perioada 21-25 octombrie a.c. în judeţul Arad va avea loc exerciţiu internaţional cu forțe și mijloace în teren  pentru module de protecţie civilă destinate procesului de pentru gestionare a inundaţiilor – „ ROMODEX 2015 „.

          Acțiunea,  desfășurată în baza aprobării Comisiei Europene a proiectului „Exerciţii pentru module de protecţie civilă, echipe de suport şi asistenţă tehnică şi echipe de protecţie civilă a Uniunii Europene LOT 2 module destinate intervenţiei la inundaţii”, este organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în parteneriat cu Fundaţia Centrul Naţional APELL pentru Managementul Dezastrelor, Directoratul General pentru Siguranţa la Incendii şi Protecţie Civilă Bulgaria şi Serviciul de Salvare din Estonia.

          Scopul exerciţiului urmărește pregătirea personalului de conducere a modulelor de protecţie civilă, a echipelor de suport şi asistenţă tehnică în vederea îmbunătăţirii coordonării şi interoperabilităţii acestora pentru acordarea sprijinului țărilor care solicită asistenţă internaţională în caz de inundaţii.

Echipele de intervenţie internaţionale care vor susține activitățile din teren provin din Austria, Germania, Cehia şi Bulgaria și dețin capabilităţi operaţionale, module de salvare cu bărci şi module cu capacitate mare de pompare. Totodată,  echipa de protecţie civilă a Uniunii Europene (EUCPT) va avea în componență experţi aparținând statelor membre, cu rol de facilitare a procesului de acordare a asistenţei internaţionale, de evaluare a situaţia şi de sprijin pentru autorităţilele naţionale în gestionarea situaţiei de urgenţă.

Conducerea şi coordonarea exerciţiului va fi asigurată de o echipă internaţională formată din experţi în coordonarea asistenţei în caz de dezastre din Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Austria, Grecia, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Estonia.

Evenimentul se va bucura și de participarea observatorilor din mai multe state UE care vor lua parte la procesul de evaluare a operaţiunilor de intervenţie, de planificare şi suport.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *