News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sâmbătă și duminică, peste 80 de elevi de clasele I-IV au luat parte la Colegiul National Elena Ghiba Birta la două concursuri de șah organizate de clubul Vados în parteneriat cu ARED și Inspectoratul Școlar Județean Arad în cadrul parteneriatului comun de promovare a șahului în școală.

S-au desfășurat două turnee, unul pentru elevii de clasele I si a II-a și unul pentru cei de clasele a III-a și a IV-a, având ca mari premii câte un minilaptop oferit de ARED. Pe lângă acestea au fost premiați cu cupe, medalii, diplome și alte obiecte primii trei clasați la fiecare clasă, băieți și fete separat.

Câștigători ai celor două concursuri și implicit a celor 2 minilaptopuri au fost Iulia Șodincă (clasa a II-a – Liceul Pedagogic Dimitrie Țichindeal) și Sergiu Săcăleanu (clasa a III-a – Liceul Vasile Goldiș), ambii terminând cele 2 turnee neînvinși, cu câte 6,5 puncte din 7 partide.

La clasa I premianți au fost Panda Cristian (Liceul Vasile Goldiș), Brădean Camil și Vizental Leon (ambii de la Lic. Pedagogic) la băieți, respectiv Bădescu Emilia (Lic. Pedagogic), Jurj Diana (Sc. Gen. Aurel Vlaicu) și Costaniuc Alexandra (Sc. Gen. Nicolae Bălcescu).

Pe primul loc la clasa a II-a băieți s-a clasat Jurj Andrei (Sc. Gen. Aurel Vlaicu), locurile următoare fiind ocupate de Bogdan Vădăsan (Lic. Pedagogic) și Radu Ungur (Sc. Gen. Mihai Eminescu). Prima dintre fete la această clasă a fost Iulia Câmpean (Șc. Gen. Aurel Vlaicu), urmată în clasament de Șiclovan Carina (Lic. Pedagogic) și de Mustață Ana – Maria (Col. Naț. Elena Ghiba Birta).

La clasa a III-a primele trei locuri la băieți au fost ocupate de Vass Răzvan (Lic. Pedagogic), Vătui Alex (Sc. Gen. Aurel Vlaicu) și Mateaș Eduard (Sc. Gen. Nr. 5) iar la fete de Mihăilescu Anna, Tuduran Diana și Gal Patricia, toate de la Liceul Pedagogic.

Podiumul băieților de clasa a IV-a l-a avut pe prima treaptă pe Țîna Denis (Sc. Gen. Aron Cotruș), pe locurile doi și trei situându-se Andrei Câmpean (Sc. Gen. Aurel Vlaicu) și Victor Măcinic (Lic. Pedagogic) în timp ce la fete s-a impus Balș Bianca (Sc. Gen. Felnac).

Pentru începutul anului 2011, clubul Vados își propune să extindă numărul școlilor în care se predă șah cu alte 5 școli urmând să se ajungă la un total de 15 școli. Copiii care doresc să învețe șah mai aprofundat sunt așteptați la clubul Vados situat în ansamblul rezidential RED1-UTA, Bl. R 13, ap. 73, informații despre programele clubului putând fi accesate de pe situl www.vados.ro .

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *