News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iustin Cionca: Astăzi a început asfaltarea drumului județean Curtici-Macea-Sânmartin Iustin Cionca: Astăzi a început asfaltarea drumului județean Curtici-Macea-Sânmartin
Please follow and like us:
Pin Share

Astăzi a început așternerea primului strat de asfalt (stratul de legătură) pe drumul județean Curtici-Macea-Sânmartin. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 1 martie. Investiția este finanțată din fonduri europene, prin programul transfrontalier INTERREG România-Ungaria.

„Dacă plouă sistăm lucrările de asfaltare până în momentul când vremea va permite reluarea lor, fiindcă suntem într-un moment în care pentru noi e mai important să facem o lucrare de calitate, decât una pe grabă. Prin acest program transfrontalier, care se adaugă altor proiecte complementare, tot din fonduri europene, reușim să legăm orașele aflate în vecinătatea graniței cu Ungaria: Nădlac, Pecica, Curtici și Chișineu-Criș. În plus, asigurăm o șosea de centură pentru Curtici, drum construit de la zero, iar tronsonul Socodor-Nădab va avea tot funcțiunea de centură, a orașului Chișineu-Criș. Prin modernizarea acestor drumuri oferim alternative pentru conducătorii auto, decongestionăm traficul de pe celelalte drumuri și asigurăm confort și siguranță”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lucrările la drumul județean Curtici-Macea-Sânmartin au valoarea de 10 milioane lei, iar termenul de finalizare pentru cei 8,6 km este de 14 luni.

Consiliul Județean Arad a câștigat întregul buget destinat pentru opt județe, pentru modernizarea de drumuri prin acest program transfrontalier: Centura orașului Curtici, Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab. De asemenea, tot din fonduri europene s-au realizat alte drumuri în proximitatea frontierei: Nădlac-Peregu Mare, Pecica-Turnu și Dorobanți-Macea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *