News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iustin Cionca: „Avem la Muzeu cele mai ample lucrări în ultimii 110 ani!” Iustin Cionca: „Avem la Muzeu cele mai ample lucrări în ultimii 110 ani!”
Please follow and like us:
Pin Share

Muzeul din Arad se transformă total! Astăzi, președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a fost pe șantierul din Palatul Cultural, unde lucrările sunt avansate.

Tot interiorul se schimbă, iar muzeografii pregătesc deja expoziții noi: Aradul industrial, Aradul în comunism, Aradul revoluționar, Aradul de tranziție. De asemenea, Pinacoteca se extinde cu noi săli, iar secția de Istorie și cea de Arheologie sunt refăcute de la nivel de tencuială, parchet, pereți, tavan și exponate.

„Avem lucrări istorice la Muzeu, cele mai consistente de la inaugurarea din 1913 a Palatului Cultural! Refacem tot interiorul, toate spațiile expoziționale și creăm spații noi! Am vizitat astăzi șantierul cu vicepreședintele Bulbuc Ionel, cu directori din Consiliul Județean, Andrei Andó  și Dorina Pușcaș, și cu conducerea Muzeului, directorul Sorin Bulboacă și directorul adjunct Bogdan Blaga. La finalul anului viitor vom avea unul dintre cele mai moderne muzee din România, punând în valoare patrimoniul arădean și istoria spectaculoasă a județului nostru!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *