News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iustin Cionca: ”CSAT să ia în discuţie rateurile ENEL, ţin de siguranţa naţională!” Iustin Cionca: ”CSAT să ia în discuţie rateurile ENEL, ţin de siguranţa naţională!”
Please follow and like us:
Pin Share

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a transmis astăzi câte o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în calitate de preşedinte al CSAT, respectiv premierului Mihai Tudose, prin care solicită luarea unor măsuri pentru eficientizarea acţiunilor în cazul unor calamități, aşa cum a fost furtuna care s-a abătut duminică, 17 septembrie 2017, asupra judeţului Arad şi punerea în discuţie a acestora în Consiliul Suprem de Apărare a Țării!

M-am adresat astăzi cu câte o scrisoare Președintelui Klaus Iohannis și Premierului Mihai Tudose, cu solicitarea să fie pusă în discuție de Consiliul Suprem de Apărare a Țării strategia şi modalitatea de acţiune a fiecărui furnizor privat care gestionează servicii de utilitate publică, în cazul unor calamități! Printr-o organizare mai bună şi printr-o planificare unitară, se pot evita deficienţe de genul celor cu care ne-am confruntat în aceste zile, când reprezentanţii ENEL au fost depăşiţi de situaţie. Sunt rateuri care afectează siguranţa populaţiei, activitatea instituţiilor publice şi implicit siguranţa naţională. Constatăm că instituțiile publice au un plan de intervenție eficient în caz de dezastre, în vreme ce populația suferă din cauza intervențiilor întârziate ale unui furnizor privat de utilități care acționează după o agendă proprie și într-un ritm lent. Explicaţiile agenţilor economici  care invocă lipsa de personal nu justifică sincopele majore, care în cazul unor calamităţi pot avea consecinţe din cele mai grave. Este o situație care trebuie reglementată fiindcă ține nu numai de respectul față de cetățeni, ci și de funcționare a statului în ansamblul său. În judeţul Arad, la patru zile după furtuna de duminică, la această oră mai sunt 796 de gospodării în județ fără energie electrică!”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *