News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iustin Cionca: ,,Lucrările de extindere a Unității Primire Urgențe de la Spitalul Județean se apropie de final!” Iustin Cionca: ,,Lucrările de extindere a Unității Primire Urgențe de la Spitalul Județean se apropie de final!”
Please follow and like us:
Pin Share

Lucrările de extindere a Unității Primire Urgențe de la Spitalul Județean sunt foarte avansate și proiectul se apropie de finalizare, înainte de termenul prevăzut în contract! Lucrarea este finanțată de Consiliul Județean Arad, din fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a fost pe șantier, împreună cu managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență și cu aparatul tehnic al Consiliului Județean, pentru a vedea cum decurg lucrările.

,,Clădirea este realizată în totalitate, în ceea ce privește lucrările de construire, inclusiv lucrările de termosistem. În prezent se lucrează la instalații și urmează lucrările de finisaje. Spațiul va fi dotat cu aparatură medicală modernă, cumpărată de Consiliul Județean tot din fonduri europene: un computer tomograf, un aparat radiologic (care a fost deja instalat în incinta UPU existentă) și un ecograf cu funcții cardio. Zilnic aprox. 300 de arădeni se prezintă la spital cu diferite urgențe medicale, de aceea e nevoie de spațiu mai mult și de condiții mai bune. Odată cu finalizarea acestui proiect, timpii de așteptare vor scădea considerabil, iar investigațiile medicale vor fi realizate într-un timp mult mai scurt”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Noul corp de clădire va avea un demisol parțial (123 m.p.) și parter (378 m.p.), întreaga suprafață construită fiind de 501 m.p. Proiectul face parte din seria investițiilor istorice derulate de Consiliul Județean pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, cele mai mari din ultimii 40 de ani.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *