News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iustin Cionca: „Prioritățile și proiectele județului Arad au fost dezbătute astăzi la Consiliul Județean” Iustin Cionca: „Prioritățile și proiectele județului Arad au fost dezbătute astăzi la Consiliul Județean”
Please follow and like us:
Pin Share

Care vor fi marile proiecte din orașele județului, câți bani vor obține primăriile din finanțări europene pentru aceste proiecte, cum se va schimba aspectul Aradului în următorii ani – aceasta a fost discuția de astăzi, de la Consiliul Județean, în care președintele Iustin Cionca, primarii și directorul Agenției de Dezvoltare Regională, au luat unul câte unul proiectele orașelor din județ și le-au discutat din punct de vedere tehnic.

Consiliul Județean Arad a găzduit astăzi o întâlnire între ADR Vest și primarii arădeni de orașe pe tema accesării fondurilor europene prin Programul Regional Vest 2021-2027. La ședința tehnică au fost invitați directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, europarlamentarul Gheorghe Falcă, conducerea Consiliului Județean Arad și reprezentanți ai primăriilor Arad, Pecica, Ineu, Curtici, Nădlac, Sântana, Chișineu Criș, Sebiș, Lipova, Pâncota.

„Agenția de Dezvoltare Regională Vest este principalul nostru partener în dezvoltarea județului Arad. În următorul ciclu de finanțare, ca urmare a descentralizări fondurilor europene,1,1 miliarde de euro vor fi alocați direct administrațiilor locale din vestul țării și e important ca ADR, care gestionează aceste fonduri, să cunoască prioritățile noastre. De asta, această întâlnire și cele care vor mai urma, reprezintă și discuții tehnice dar și o bună ocazie de cunoaștere a nevoilor de finanțare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul discuțiilor, au fost dezbătute și proiectele municipiului Arad, dar și ale fiecărei primării de oraș în parte.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *