News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iustin Cionca s-a întâlnit cu reprezentanții Terracult, o importantă companie agricolă din județul Arad Iustin Cionca s-a întâlnit cu reprezentanții Terracult, o importantă companie agricolă din județul Arad
Please follow and like us:
Pin Share

,,Am prezentat domnului președinte situația firmei, realizările, dar și unele aspecte în care avem nevoie de sprijinul autorităților. Datorită schimbărilor climatice cel mai mare impediment în domeniul agricol este și va fi lipsa ploilor. Investițiile în sisteme de irigație reprezintă singura soluție pentru a menține și totodată dezvolta acest sector. Am avut un dialog constructiv cu domnul președinte și am găsit deschidere și preocupare pentru sprijinirea agriculturii arădene”, a declarat Cristina Pădurețu, administrator Terracult.

,,Am întâlnit o echipă de tineri serioși, profesioniști și implicați, cum mi-aș dori să văd în toate domeniile. Încurajez inițiativa privată, iar datoria administrației este de a asigura infrastructura și toate condițiile necesare pentru dezvoltarea mediului privat. Unul dintre cele mai importante instrumente de finanțare este Agenția pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Doar în ultimii cinci ani, peste 176 milioane de euro au intrat în dezvoltarea comunelor din județul Arad, doar din fondurile europene absorbite prin proiectele AFIR. Este vorba despre proiecte destinate, cu prioritate, domeniului agricol și dezvoltării rurale, cum ar fi înființarea de plantații, dezvoltarea rețelelor secundare de irigații, amenajarea drumurilor agricole, sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Compania Terracult a câștigat proiecte importante din fonduri europene, în valoare totală de peste 14 milioane de euro. Compania este activă din anul 2008, are sediul în Horia, iar suprafața lucrată actual este de 6300 hectare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *