News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Ieri, 16 aprilie a.c, jandarmii arădeni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit şi în special a comercializării produselor supuse accizării, pe raza municipiului Arad.
În jurul orelor 14.00, jandarmii i-au prins în flagrant pe Zoltan N., de 31 ani, din Arad şi Ioan B., de 43 ani, din com. Birchiş, jud. Arad, în timp ce efectuau o tranzacţie cu 80 de cartuşe de ţigări netimbrate (16.000 fire ţigarete), chiar în momentul în care sacii cu ţigări erau mutaţi dintr-un autoturism în altul.
Ţigările, în valoare totală de 8.000 lei, au fost confiscate de către jandarmi, care le-au întocmit celor doi actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete” şi „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea, şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.
Dosarul cu actele premergătoare va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru continuarea cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *