News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Jucăriile sexuale aduc beneficii căsniciei mai mult decât ai crede Jucăriile sexuale aduc beneficii căsniciei mai mult decât ai crede
Please follow and like us:
Pin Share

In ciuda multor tabuuri si idei preconcepute legate de jucăriile sexuale, studii recente arată că folosirea acestora în cuplu poate aduce multiple beneficii relatiei si fiecarui partener in parte.

Veți fi surprinse/surprinși să aflati că folosirea jucăriilor sexuale a cunoscut o creștere exponențială în rândul cuplurilor tinere în ultimii 20 de ani, și tabu-urile legate de acestea nu mai sunt chiar așa de tabu-uri. Un studiu recent  ne arată că lucrurile stau chiar mai bine în ceea ce privește atitudinea femeilor legate de jucăriile sexuale.

Oamenii au început să realizeze că folosirea jucăriilor sexuale nu aduce doar beneficii vieții sexuale ci și relației în sine.

Mitul că motivul folosirii jucariilor sexuale este pentru că partenerul tău nu este îndeajuns de bun a fost complet demontat de către experti. De fapt acest mit legat de viața sexuală este unul dintre cele mai răspândite, dar din fericire este doar o idee preconceputa și total greșita.

Specialistii în sex susțin că, cuplurile care sunt mai aventuroase în pat au mai mult de câștigat de pe urma folosirii jucăriilor sexuale și asta nu doar în plan sexual.

Dar să vedem ce beneficii are , pentru viața de cuplu folosirea jucăriilor sexuale:

Mai mult sex de care să vă bucurați

Folosire jucariilor sexuale ajuta cuplurile să se bucure de mai multă intimitate, să exploreze noi zone ale relației lor și în același timp să descopere ce le place să facă împreună în pat.

În același timp folosirea jucăriilor sexuale în dormitor aduce intrigă, mister și entuziasm în relație, făcând momentele de intimitate mult mai interesante și mai așteptate.

Unele studii chiar au ajuns la concluzia că, partenerii de cuplu ajung la un grad mai mare de satisfacție, daca folosesc diverse jucării sexuale în relațiile lor intime decât cei care nu le folosesc.

Ceva mai multe orgasme

Pe lângă avantajele cantitative pe care tocmai le-am amintit mai sus, folosirea jucăriilor sexuale aduce și beneficii calitative în relația de cuplu, pentru ambii parteneri.

Într-un studiu codus de Scoala de Sanatate a Universitatii Indiana ce a fost publicat in Journal of Sex and Marital Therapy s-a arătat că doar 18,4 % dintre femei au declarat că actul sexual cu penetrare este îndeajuns pentru a ajunge la orgasm.

Restul au declarat ca au nevoie de stimulare clitoridiana în timpul penetrării sau separat pentru a ajunge la orgasm. Exact aici intervin jucariile sexuale prin stimularea și ajutarea partenerei să își indeplinească propriile nevoi sexuale.

Până la urmă acesta este și rolul jucariilor sexuale, să stimuleze partenerii si să aducă calitate actului sexual.

Fără presiunea să fii tot timpul cel mai bun

În timp ce pe de o parte, unii bărbați se pot simți inconfortabil dacă partenerii lor folosesc jucării sexuale, alții pot simți că presiunea de a-și ajuta partenerul să ajungă la punctul culminant nu mai este pe umerii lor.

Această schimbare subtilă a mentalității te poate ajuta să construiești o relație mai bună și mai pasională cu partenerul tău. Dacă nu ați încercat această tehnică înainte, poate doriți să o împărtășiți înainte de a vă îndrepta către pat.

Un nou nivel de intimitate

Multe femei se simt adesea inconfortabil sau nemulțumite de aspectul lor, iar asta le poate afecta negativ relația cu partenerul lor.

Acesta este unul dintre multele beneficii ale jucăriilor sexuale. Puteti ajunge la orgasm prin masturbare reciprocă, cu ajutorul jucăriilor sexuale și depăși astfel momentele de stânjeneala legate de intimitate și nuditate.

Dacă totuși partenerul refuză să folosiți jucării, puteti relua subiectul în viitor într-un cadru intim și să discutați deschis despre folosirea jucăriilor sexuale.

O comunicare mai bună

Când crezi că există beneficii ale jucăriilor sexuale pentru relația ta și discuți despre utilizarea lor cu partenerul tău, acest lucru semnalează o comunicare deschisă.

Intr-un studiu din 2013 cercetătorii au dezvăluit că femeile au folosit jucăriile sexuale în mod liber, deoarece „s-ar putea ca a fiind capabili să comunice deschis și să simtă că interesele și plăcerile sexuale ale lor sunt acceptate de partenerul său, si astfel să sporească satisfacția”.

Acest nou nivel de comunicare și întelegere între partenerii din cuplu se poate extinde cu ușurința si dincolo de pat și astfel cuplurile să simtă beneficiile unei bune comunicari în viața de zi cu zi.

Înțelegerea nevoilor celuilalt

Folosirea jucariilor sexuale  presupune un grad de înțelegere și cunoaștere a corpului, a nevoilor și plăcerilor partenerului. Acestea împreună cu o bună comunicare pot duce la o calitate ridicată a vieții sexuale.

Printr-o bună comunicare în pat partenerii se descoperă unul pe altul și învața despre ei și relațiile lor intime. Odata cu aceste “exerciții” gradul de anticipare a nevoilor celuilalt crește și asta se întamplă nu doar în viata sexuala ci se răsfrânge asupra tuturor aspectelor vieții de cuplu.

Încredere și dezinvoltură

Este dovedit de câteva studii faptul că partenerii de cuplu ce apeleaza la jucării sexuale au o mai mare încredere în ei înșisi și mai multă dezinvoltura în relația dintre ei.

Acesta încredere se manifesta și în celelalte zone ale vieții de cuplu aducând o îmbunătățire semnificativă în viața socială a cuplului.

Viața sexuala a cuplurilor le influențează cu siguranța dinamica și constituie o parte importanta în viața cotidiana. Imbunătățirea vietii sexuale cu ajutorul jucariilor sexuale poate avea multiple beneficii și in viața socială și in celelalte aspect ale vietii de cuplu. Creșterea gradului de intimitate, a increderii, a calitătii și cantității sexului sunt doar câteva beneficii ce vor duce la un nivel mai ridicat al relatiei, la intărirea legaturilor fizice, emoționale și psihologice din cuplu.

Daca sunteți la început în experiența folosirii jucariilor sexuale va recomandam să cititi și să vă informati din sectiunea de întrebări frecvente a unui sexshop.

De cele mai multe ori cei care activeaza în acest business cunosc foarte bine produsele și vă pot ghida în alegerea de inceput a unei jucarii sexuale.

Nu ezitați să incercați jucării sexuale în deplin acord cu partenerul pentru că astfel veți putea descoperi lucruri noi de spre voi înșivă și despre relația voastră

Nota: Sursa photo cookie_studio on Freepik

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *