News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Judeţul Arad aderă la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate Judeţul Arad aderă la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate
Please follow and like us:
Pin Share

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa ordinară de astăzi aderarea judeţului Arad la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate. Prin acest demers se intenţionează racordarea judeţului Arad la fluxul comunicaţional al administraţiei publice româneşti eficiente. De asemenea, în calitate de membru al Asociaţiei, judeţul Arad se poate alinia la soluţiile inovative din domeniul administraţiei publice, având posibilitatea de a lua contact cu exemple de bune practici la nivelul administraţiei locale şi de a observa modelele de dezvoltare a comunităţilor partenere.

Având în vedere implicarea Consiliului Judeţean Arad, a instituţiilor subordonate acestuia, respectiv a unităţilor administrativ-teritoriale cu care colaborează în stablilirea de politici publice care vizează dezvoltarea judeţului Arad considerăm oportună aderarea judeţului Arad la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate. Scopul alăturării judeţului Arad la această Asociaţie, în calitate de membru îl reprezintă schimbul de bune practici la nivelul administraţiei locale, observarea modelelor de dezvoltare a comunităţilor partenere şi alinierea judeţului Arad la soluţiile inovative din domeniul administraţiei publice. În cadrul procesului de eficientizare şi transparentizare a activităţii administraţiei arădene, Consiliul Judeţean Arad a aplicat şi câştigat un proiect de finanţare europeană în valoare de 300 mii lei pentru realizarea de strategii sectoriale de dezvoltare” a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Acesta a precizat că, prin Compartimentul Cooperare Instituţională şi Asistenţă Consilii Locale, Consiliul Judeţean Arad va sprijini oraşele din judeţ pentru implementarea soluţiilor digitale inteligente în administraţie.

 

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *