News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Județul Arad sub cod galben de instabilitate! Județul Arad sub cod galben de instabilitate!
Please follow and like us:
Pin Share

Începând de astăzi, 29 august, de la ora 12.00, județul Arad se va afla sub avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până marți, 30 august, la ora 10.00, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menționat, sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25… 40 l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Arad recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere, în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării vântului puternic, le reamintim cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia.

Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *