News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

La 105 ani, veșnic tânără

Local 7 decembrie 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Ana Sereş din comuna arădeană Sintea Mare a devenit cunoscută nu doar în această localitate, ci în întreg judeţul Arad, fiind una dintre cele mai vârstnice persoane.

La cei 105 ani, pe care îi împlineşte pe 7 decembrie, „nană Ană” sau „Ana Gugului”, cum era cunoscută încă din tinerețe în localitate, se întreţine singură, își face mâncare, spală, mătură și face curat. Unicele rude în viaţă, 2 strănepoţi, vin să o viziteze, deşi sunt stabiliţi în alte localităţi. Nu este uitată însă nici de autoritățile locale care o mai ajută cu ce are nevoie.

Pentru europarlamentarul Iosif Matula este deja o tradiţie să o viziteze an de an pe „veterana” din Sintea Mare. „De șase ani o vizitez cu mare drag pe «nană Ană», cu prilejul aniversării, dar și cu alte ocazii, pentru a vedea dacă problemele de zi cu zi în ceea ce priveşte lemnele pentru încălzire, mâncarea sau lumina îi sunt asigurate, în vederea unui trai decent. Și dacă are nevoie de ceva, încerc, alături de alți oameni inimoși, să-i vin ajutor”, spune europarlamentarul Matula.

„În pragul acestei aniversări am găsit-o la fel de sprintenă și cu mintea ageră ca de obicei, iar ca noutate mi-a spus că «m-o pus truda me’ dă m-am învățat cu cafă» și ca urmare nu poate dormi noaptea, de gânduri. Din amintirile depănate de data aceasta, am reținut-o pe aceea legată de copiii: «Io am iubit mult pruncii. Tăți i-am adunat pe lângă mine. Mi-o fost drag de ei». Cu un zâmbet ascuns parcă, a mai povestit că «am fost bună de gură și am făcut în tinerețe ce nu fac alții nici dacă se mai nasc odată»”, a relatat Iosif Matula.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *