News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Conducerea Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad este nemulţumită de faptul că autorităţile locale nu au dat curs solicitării uniunii de a organiza o dezbatere publică pentru „stabilirea datei începerii şi întreruperii furnizării energiei termice în sistem centralizat în municipiul Arad.”
„La data de 20.08.2010, prin adresa cu numărul 175, ne-am adresat Primăriei Arad solicitând respectarea ordinului A.N.R.S.G. nr. 483/2008, care prevede organizarea unei dezbateri publice pentru stabilirea datei începerii şi întreruperii furnizării energiei termice în sistem centralizat în municipiul Arad. Acest ordin prevede această modalitate de stabilire a acestei date tocmai pentru a preveni unele abuzuri din partea furnizorului, pe principiul ca datele de începere – întrerupere a furnizării agentului termic trebuie stabilite în cadrul unui dialog furnizor – consumator.
Până la această dată, Primaria Arad nu a dat semne că doreşte respectarea acestor cerinţe, rămânând să vedem când va începe furnizarea căldurii în această toamnă”
, arată reprezentanţii ULAL Arad.
Vicepreşedintele Uniunii, Vasile Arion, a declarat că hotărârea Consiliului Local Municipal prin care furnizarea agentului termic începe dacă trei nopţi consecutiv se înregistrează temperaturi scăzute reprezintă un abuz al autorităţilor locale, care nu consultă populaţia în această privinţă. „Anul trecut au început furnizarea căldurii la 1 octombrie, lucru care a nemulţumit populaţia, pentru că oamenii puteau face o economie dacă agentul termic ar fi fost furnizat din 15 octombrie”, a declarat Vasile Arion. „Din păcate, lumea ne sună pe noi şi întreabă de ce se furnizează căldură de la 1 octombrie. Or, noi nu avem nici o vină în această privinţă. Noi am încercat să determinăm autorităţile locale să consulte populaţia, dar nu am primit nici un răspuns”, a declarat, la rândul său, Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *