News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarii PSD Daciana Sarbu si Catalin Ivan au atras atentia, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, asupra fraudei comise de PDL in Parlamentul Romaniei cu prilejul votarii legii pensiilor. Acestia au adus la cunostinta colegilor europeni faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a falsificat numaratoarea voturilor (declarand ca au votat 170 de deputati cand numarul celor din sala era de 80), fapt dovedit cu ajutorul camerelor de luat vederi si recunoscut ulterior chiar de lideri ai PDL, iar de la acea data Parlamentul este practic blocat.

“Intr-un stat membru al Uniunii Europene – Romania – democratia este violata,  fara  teama de consecinte, de insusi partidul aflat la guvernare”, a afirmat Daciana Sarbu. Eurodeputata a subliniat ca votul era dedicat unei legi “esentiale” pentru o mare parte din cetatenii Romaniei –  proiectul noii legi a pensiilor, care “prevedea cresterea excesiva a varstei de pensionare, egalizarea acesteia intre femei si barbati, precum si o recalculare care inseamna, de facto, diminuarea cuantumului pensiilor pentru un numar mare de pensionari”.

Daciana Sarbu a insistat asupra faptului ca, desi frauda a fost evidenta, puterea s-a aratat dispusa sa mearga inainte cu adoptarea legii: “Pentru ca opozitia s-a opus vehement acestor modificari si nu se afla in sala in momentul votului, frauda a putut fi expusa in fata camerelor de luat vederi. Daca insa opozitia si presa nu ar fi protestat in fiecare zi de atunci, fata de acest gest, legea ar fi fost astazi promulgata de presedintele Romaniei, sfidand evidenta fraudei”.

Catalin Ivan s-a adresat in mod direct presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, deoarece acesta a fost in plenul Parlamentul Romaniei in urma cu cateva luni pentru a sustine guvernul PDL si masurile de austeritate pe care acesta le promoveaza.

“Ii spun domnului Buzek ca de mai bine de o luna Romania nu mai are Parlament, de mai bine de o luna nu se mai tin intrunirile, nu se mai iau decizii, deoarece a fost fraudata legea pensiilor”, a afirmat eurodeputatul PSD. Acesta s-a folosit de prilejul oferit de reuniunea in plen a Parlamentului European pentru a-l intreba pe presedintele acestui for daca mai sustine puterea din Romania, in lumina fraudei dovedite pe care au savarsit-o reprezentantii acesteia:

“Presedintele Romaniei Traian Basescu nu ia atitudine, ba mai mult nu se dezice de astfel de practici, pe care PDL le sustine automat, frauda devenind practica parlamentara a puterii din Romania. Sunt foarte interesat daca dl Buzek mai sustine in continuare PDL si puterea de la Bucuresti si daca ar mai veni astazi in Romania sa sustina guvernul Boc”, si-a incheiat mesajul eurodeputatul PSD Catalin Ivan.

Daciana Sarbu este europarlamentar membru al Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, respectiv al Comisiei de Agricultura, iar Catalin Ivan activeaza in Comisia pentru Buget, precum si in Comisia pentru Educatie si Cultura a PE’.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *