News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Laszlo Balint, înaintea meciului cu Sepsi: „Înfruntăm o echipă organizată şi puternică, dar trebuie să reacţionăm” Laszlo Balint, înaintea meciului cu Sepsi: „Înfruntăm o echipă organizată şi puternică, dar trebuie să reacţionăm”
Please follow and like us:
Pin Share

Laszlo Balint a scăzut puţin tonul optimist pe care îl avea după victoria de pe terenul campioanei CFR Cluj, iar cele două înfrângeri la rând, cu FCSB şi CSU Craiova, i-au readus pe arădeni cu picioarele pe pământ. UTA nu are în acest moment lot de play-off şi dacă nu vor veni întăriri importante în mini-pauza de sărbători, care să crească nivelul valoric al echipei, vor fi emoţii şi în privinţa menţinerii în Liga 1. Utiştii nu au timp de regrete, asta pentru că mâine, de la ora 17:30, urmează deja deplasarea de la Sfântu Gheorghe, contând pentru etapa a 14-a, intermediară a primei ligi.  Iar Balint se aşteaptă la un meci foarte greu, împotriva unei echipe despre care are doar cuvinte de laudă: „Întâlnim o adversară puternică, care din punctul meu de vedere va fi pe loc de play-off la finalul sezonului regulat. Au un parcurs foarte bun în ultima perioadă, au demonstrat că au forţă şi sunt sigur că ne aşteaptă un meci foarte dificil. Au un joc consistent şi fotbalişti de calitate, care pot face diferenţa în orice moment. Sincer, îi invidiez pentru organizarea la nivel de club şi de dezvoltare a infrastructurii, există acolo o bază sportivă frumoasă, un stadion nou aproape finalizat şi consider că echipa lor este într-o continuă creştere. Asta nu înseamnă că noi mergem acolo cumva consolaţi, trebuie să ne scuturăm, să fim bărbaţi şi să reacţionăm, asta aştept de la băieţi. Cu un joc bun cred că ne putem întoarce cu un rezultat pe măsură„, a spus Balint la conferinţa de presă de astăzi, de dinaintea partidei cu Sepsi. Roşu, Hora şi Morar se întorc după suspendări, iar Tescan şi Tomozei după probleme medicale. VTotuşi, ultimul nu este complet refăcut şi sunt şanse minime să îl vedem pe teren: „Tomozei a trecut peste infecţia la amigdalite, dar nu este 100% fizic şi vom vedea dacă ne asumăm riscuri. În rest, revin cei suspendaţi cu Craiova, plus Tescan. Pe Klapan şi Pleaşcă i-am anunţat că nu mai contăm pe ei, nu este nici vina noastră, nici a lor, că au apărut probleme medicale în ceea ce îi priveşte„, a mai spus Balint, care nu poate conta cu Sepsi pe Alex Benga şi Cipri Rus, ambii suspendaţi. Primul şi-a şi încheiat conturile cu acest an, după eliminarea directă din meciul cu CSU Craiova.

Balint: „Avem nevoie de soluţii, de fiecare jucător din vestiar”

Antrenorul UTA-ei a lăsat de înţeles că unii dintre fotbalişti îşi joacă ultimele şanse la Arad, în meciurile cu Sepsi şi cu Astra, cele care închid practic anul: „Este clar că ne așteaptă două meciuri foarte dificile și avem nevoie de soluții, avem nevoie ca fiecare dintre jucători, indiferent de post, de formă sportivă, să-și aducă aportul la tot ce înseamnă randamentul echipei. De aceea sunt aici și îmbracă tricoul acestei echipe, o echipă foarte importantă în fotbalul românesc și atunci așteptările mele, ale noastre, este ca ei să dea tot ce pot și cum pot ei mai bine, în așa fel încât echipa să facă rezultate. Absolut toți jucătorii sunt importanți și când vine rândul fiecăruia să joace la un nivel cât mai bun, sperăm să contribuie la rezultatele echipei. Iar în vestiarul echipei mele nu există titular, rezervă și jucător de lot. Absolut fiecare jucător beneficiază la un moment dat de oportunitatea de a juca titular”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”. Balint nu este nemulţumit de parcursul de până acum al echipei, ba din contră, consideră că UTA se află în grafic:

„Suntem în grafic, să stabilizăm clubul la nivelul Ligii 1”

„E adevărat și eu mi-aș fi dorit enorm să scoatem ceva din ambele meciuri pierdute cu două din pretendentele la titlu, FCSB şi Craiova, dar, chiar și așa, din punctul meu de vedere UTA este într-un grafic mai mult decât mulțumitor, ținând cont de statutul nostru de nou promovată, dar și de multiplele schimbări și modificări prin care am trecut, atât la nivel sportiv cât și organizatoric. Mai departe, e foarte important să menținem această linie de stabilitate și să rămânem ancorați în realitatea noastră. Adică să vedem ce putem să obținem din punct de vedere sportiv, în așa fel încât să stabilizăm clubul la nivelul Ligii 1”. Revenind la meciul de mâine, să spunem că Sepsi e pe locul cinci în Liga 1, cu 23 de puncte, iar UTA a căzut pe opt, cu 17 puncte, după victoria Botoşaniului la Viitorul. Ambele pot obţine însă puncte preţioase şi să urce în clasament.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *