News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Miercuri seara, in urma sedintei de Birou Judetean, la care am participat, s-a luat decizia, in lipsa mea, de a fi inlocuit, nestatutar, din functia de presedinte al Organizatiei Municipale a PSD Arad. Informatia mi-a parvenit prin intermediul presei fara ca decizia sa imi fi fost comunicata in mod oficial. In asteptarea motivarii hotararii, doresc sa aduc urmatoarele lamuriri:

1.In urma cu cateva luni, mi s-a cerut de catre Dorel Caprar sa imi inaintez demisia din functia de presedinte al Organizatiei Municipale pe motiv ca acest post ar fi ravnit de catre domnul Dorel Popa. In mod evident, dupa o munca de aproximativ doi ani, in care a trebuit sa “sudez” o organizatie dezbinata, organizatie care, la alegerile locale si-a dublat numarul de consilieri locali fata de cei doi alesi in 2008, cand campania a fost coordonata de acelasi Dorel Caprar, am refuzat categoric.

2.Promovarea in functii a unor persoane care nu numai ca nu au avut vreo legatura cu partidul ci au mai si fost sustinute in trecut de catre PDL, dar si indemnurile conducerii partidului adresate consilierilor municipali de a vota, in sedintele consiliului local, impotriva intereselor aradenilor si in sprijinul actualei administratii pedeliste, conduse de Gheorghe Falca, m-au determinat sa iau pozitie si  sa imi pun semne de intrebare majore legate de integritatea actualei conduceri a organizatiei judetene a partidului. Nemultumirea a fost cu atat mai mare cu cat Biroul Judetean nu a fost consultat cu privire la nominalizarile facute pentru niciuna dintre functiile atribuite partidului, membrii PSD afland din presa numele vehiculate pentru ocuparea posturilor de prefect sau de directori ai institutiilor deconcentrate.

3.In ultima perioada, am considerat, in repetate randuri, ca este necesar sa iau pozitie impotriva modului in care presedintele Organizatiei Judetene a PSD Arad, Dorel Caprar si echipa pe care si-a format-o, inteleg sa faca politica. Am facut acest lucru numai in cadru organizat si numai in prezenta persoanelor mai sus mentionate, incercand sa nu afectez in niciun fel imaginea organizatiei prin iesiri in presa. Mergand pe principiul “cine nu este cu mine este impotriva mea”, s-a considerat necesara eliminarea mea, probabil pentru a nu convinge restul colegilor din Biroul Judetean ca drumul ales, in acest moment, de PSD Arad este unul gresit.

4.In temeiul art. 31, lit. b din statutul PSD, suspendarea din functie o poate dispune doar organismul care a ales presedintele, respectiv Biroul Municipal si nicidecum Biroul Judetean care are doar calitatea de a constata. Chiar daca nu intentionez sa colaborez pe viitor cu actuala conducere a PSD Arad, avand in vedere faptul ca hotatarea s-a luat dupa ce am parasit sala de sedinta, ceea ce spune multe legate de corectitudinea celor implicati, voi contesta hotatarea, la Comisia de integritate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *