News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

LEUL, TOT MAI SLAB. UNDE AR PUTEA AJUNGE MONEDA NATIONALA LEUL, TOT MAI SLAB. UNDE AR PUTEA AJUNGE MONEDA NATIONALA
Please follow and like us:
Pin Share

„Leul a inchis vineri cu o depreciere de 0,2%, aproape de nivelul 4,5140 lei pentru un euro, într-o zi cu lichiditate bună. Interesul de cumpărare pentru euro/ron s-a păstrat în tranzacțiile de seara (din afara orelor obișnuite), când perechea s-a îndreptat spre 4,5200”, scriu analiștii ING Bank în raportul lor zilnic.

La ora 12, un leu se trazacționa pe piața interbancară la un nivel de 4,6180 lei/euro. Aceștia pun scăderea leului pe seama revenirii „îngrijorărilor privind o creștere a dobânzii Fed chiar și în iunie, alaturi de incertitudinile interne dinaintea alegerilor locale”.

Potrivit acestora, perechea ar putea continua să urce, astăzi, peste 4,5200.

Evenimentele care vor marca în această săptămâna evoluția de pe piața monetară sunt „întâlnirea miniștrilor de finanțe ai zonei euro, care vor încerca, măcar temporar, să scoata Grecia din zona de pericol. Participanții la piață vor urmări cu atenție și discursul președintelui Fed Janet Yellen de vineri cu privire la indicii pentru perspectiva ratelor. Acestea fiind zise, posibilitatea ca Fed să întărească politica monetară în curând ar trebui să pună, în continuare, presiuni pe activele mai riscante cum este leul”, scriu analiștii finaciari.

Specialiștii ING Bank consideră că leul s-ar putea deprecia până la 4,53 lei/euro.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *