News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Candidatul USL pentru Camera Deputaţilor-Colegiul 2 Arad, consilierul local Lia Ardelean(PC), a acuzat marţi, într-o conferinţă de presă, situaţia îngrijorătoare în care a ajuns România din punctul de vedere al nivelului de trai al românilor. „Un recent raport realizat de prestigioasa bancă elveţiană Credit Suisse relevă că averea populaţiei a scazut cu 36% în România în perioada iulie 2011 – iunie 2012, fapt care ne situează pe ultimul loc pe plan mondial. Acest nedorit clasament este rezultatul guvernării dezastruoase a PDL din ultimii ani, la care şi-au adus contribuţia, din păcate, şi un număr însemnat de miniştrii arădeni”, a apreciat Lia Ardelean.

Aceasta a adăugat că între explicaţiile sociologice ale situării României pe primul loc în clasamentul scăderii averii populaţiei la nivel mondial se numără devalorizarea  imobilelor, precum şi erodarea cursului leu-dolar, care a urcat în perioada analizată cu 19%.

„Dincolo de scăderea pieţei imobiliare, factorul principal al acestei nedorite scăderi, un alt motiv principal al declinului abrupt al rezervelor românilor îl constituie măsurile deplasate luate de guvernele Boc şi Ungureanu, care au tăiat drepturile fundamentale ale oamenilor – salarii, pensii, indemnizaţiile pentru mame şi persoanele cu handicap. Consider că deciziile din ultimele luni ale noului Guvern USL condus de Victor Ponta au fost în măsură să îndulcească cât de cât această situaţie ingrată în care sunt românii, însă nu poţi face în cinci luni ceea ce s-a stricat în patru ani”, a mai subliniat Lia Ardelean.

Candidatul USL pentru Camera Deputaţilor susţine că nivelul de trai al populaţiei se va îmbunătăţi simţitor după alegerile parlamentare. „Sunt convinsă că românii, în general, şi arădenii, în special, se vor mobiliza masiv la vot în 9 decembrie, pentru ca USL să obţină o majoritate care să-i permită să guverneze România cu adevărat în folosul oamenilor”, a conchis Lia Ardelean.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *