News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Liber la mitinguri şi proteste, dar stadioanele rămân închise! Când va avea UTA spectatori pe noul „Francisc Neuman”? Liber la mitinguri şi proteste, dar stadioanele rămân închise! Când va avea UTA spectatori pe noul „Francisc Neuman”?
Please follow and like us:
Pin Share

Premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi puţine noi măsuri de relaxare. Cea mai importantă veste e tot pentru partidele politice şi simpartizanţii acestora, în sensul că se dă liber la proteste, mitinguri şi manifestaţii, dar toate în limita a 100 de persoane. Că tot vin alegerile locale şi e rost de  prostit lumea. Cu siguranţă şi aici se va striga, se va scanda, iar temutul coronavirus se poate transmite rapid. Argumentul guvernanţilor este distanţarea socială, dar atunci acest lucru este valabil şi în cazul stadioanelor de fotbal. Doar că aici pur şi simplu nu se vrea! Tot astăzi s-a deschis şi noul an şcolar, unde am văzut cum unii părinţi şi copii au uitat de reguli şi distanţare socială, la fel cum distanţarea sau alte reguli nu sunt respectate nici pe plaje sau la terase. În opinia celor care conduc Guvernul, doar fanii de pe stadioanele din România sunt „oile negre” ale societăţii, altfel nu ne explicăm această discriminare incredibilă la care sunt supuşi iubitorii fotbalului în raport cu ceilalţi români. Practic s-a deschis totul, mai puţin stadioanele! Ca la copiii mici, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le cere suporterilor să mai aibă răbdare şi le arată luminiţa de la capătul tunelului – adică înaintează un nou termen, pentru a-i mai linişti, explicând că se ia în calcul o revenire pe stadioane începând cu luna octombrie. Însă doar dacă numărul cazurilor de infectare nu va crește puternic în finalul acestei luni pline de evenimente precum deschiderea școlilor sau alegerile locale. Ceea ce este foarte puţin probabil, tot mai multe voci anunţând deja că din toamnă se va reveni la restricţii dure, pe fondul creşterii deja anunţate a cazurilor de coronavirus.

Suporterii echipelor de fotbal, „oile negre” ale societăţii

Sunt două săptămâni în care vom avea o evaluare. Această evaluare ne va da și măsura altor relaxări sau reveniri la normalitate, cum e cazul spectatorilor pe stadioane. Deocamdată gestionăm reînceperea anului școlar. Asta e foarte important acum. După, la începutul lunii octombrie, putem vorbi și despre alte măsuri de revenire la normalitate„, a declarat Nelu Tătaru pentru GSP. „Fotbalul și suporterii sunt altceva. Trăiesc momentul! Sunt momente în care regulile sunt lăsate deoparte în fața sentimentelor. Haideți să vedem ce facem cu transmiterea comunitară, să fie în limite sau chiar mai scăzută. Să rămânem în platou și mergem în parte descendentă, apoi ne permitem alte măsuri de revenire„, a mai zis acesta pentru sursa mai sus citată, completând că vor fi reguli stricte atunci când fanilor le va fi permis accesul în arene:

UTA – Clinceni, primul meci cu spectatori pe noul stadion?

Cu siguranță vor fi reguli care trebuie respectate. Dar această revenire trebuie să se facă într-un context epidemiologic cu stabilitate, chiar în scădere ca număr de cazuri”. Dacă, într-adevăr, se vor redeschide stadioanele din octombrie, variantă în care nu credem, UTA ar trebui să dispute primul meci pe teren propriu cu spectatori, probabil 10% din capacitatea noului stadion „Francisc Neuman” (adică în jur de 1.500 de fani), cu Academica Clinceni, joc programat în perioada 2-5 octombrie sau cel târziu în 23-26 octombrie, cu Chindia Târgovişte, după o nouă pauză datorată meciurilor echipelor naţionale.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *