News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Rezultatele Bacalaureatului de toamnă au întregit imaginea generală a unui dezastru de proporţii. Promovabilitate de 16,7% la nivelul judeţului este rezultatul lipsei de reacţie din partea celor care conduc sistemul de învăţământ arădean.

După rezultatele foarte slabe înregistrate vara, PSD Arad a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean să pună în practică urgent o strategie care să ajute elevii arădeni să promoveze examenul toamna. PSD a cerut atunci o dezbatere publică pe care Inspectoratul Şcolar era cel mai îndreptăţit să o organizeze, care ar fi avut ca scop atragerea atenţiei elevilor şi părinţilor cu privire la importanţe examenului şi acordarea unui sprijin concret celor care ar fi dorit să înveţe. „Am plecat de la discuţiile cu colegii noştri care sunt profesori şi care au recunoscut că şi cadrele didactice trebuie să îşi asume o parte a eşecului de la Bacalaureat. De aceea, noi am cerut Inspectoratului Şcolar să organizeze centre de pregătire, să fie activ într-o campanie de sensibilizare a opiniei publice. Nu am primit răspunsul scontat de la ISJ, aşa că am organizat noi meditaţii pentru cei care au dorit să se pregătească. Credem că am reuşit să dăm un exemplu de implicare, am ajutat câţiva elevi, dar un impact semnificativ ar fi avut doar coordonarea de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean”, a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Social-democraţii arădeni apreciază că, în realitate, cei care conduc învăţământul românesc la ora actuală au dorit dezastrul de la Bacalaureat. „Am asistat în ultimii ani la o campanie agresivă împotriva şcolii româneşti. S-au dorit aceste rezultate, pentru a justifica reducerile de salarii din învăţământ şi închiderea unor şcoli. Credem că acest proces îndreptat împotriva şcolii va continua, cu efecte negative asupra învăţământului. De altfel, nimeni nu şi-a asumat acest eşec care este în realitate al sistemului. Noi apreciem că trebuia ridicată ştacheta exigenţelor în învăţământul românesc, dar nu doar la Bacalaureat. Era normal ca ştacheta să fie ridicată pe perioada studiilor liceale, abia apoi la examenul final. Între notele din liceu şi cele de la Bacalaureat trebuie să existe o corelaţie strânsă, ceea ce nu s-a întâmplat în acest an. De exemplu, un elev care ia constant note de 6 şi 7 la liceu, trebuie să obţină o notă apropiată la Bacalaureat. Ministerul şi Inspectoratul Şcolar ar trebui să explice de ce nu s-a întâmplat aşa, în loc să se bucure că rezultatele au fost slabe şi să prezinte dezastrul de la Bacalaureat ca pe un mare succes” a încheiat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *