News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Secţia de Îngrijiri Paleative de la Ghioroc, integrată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a beneficiat recent de lucrări de modernizare. Investițiile în această secţie, în valoare totală de 170.000 de lei, au fost făcute cu fonduri provenite din bugetul Consiliului Judeţean Arad. ”Pentru a aduce la standardele necesare imobilul în care funcţionează noua secţie spitalicească, a fost necesară executarea unor lucrări de modernizare, fondurile din care au fost finanţate aceste lucrări provenind integral din bugetul CJ Arad”, a declarat preşedintele CJ, Nicolae Ioţcu.

Lucrările de reabilitare au prevăzut şi reamenajarea şi recompartimentarea clădirii conform normelor prevăzute pentru îngrijiri paliative, fiind prevăzute saloane de una sau două persoane. Totodată, s-a achiziţionat şi montat o instalaţie de monitorizare şi supraveghere a bolnavilor, dar şi o instalaţie de oxigen şi de distribuţie a acestuia la fiecare pat.

Beneficiarii acestei noi secții a spitalului pot fi bolnavi cronici cu afecţiuni grave care provin din secţii de oncologie, neurologie, cardiologie, gastorenteroligie, pneumologie, bolnavi în faza terminală, inclusiv pacienţi cu bilet de trimitere de la medicul de familie. De menţionat este faptul că se pot acorda îngrijiri şi bolnavilor care nu domiciliază pe raza judeţului Arad, dar sunt asiguraţi. “Secţia efectuează terapia durerii şi a unor multiple simptome la pacienţii cu cancer, a căror îngrijire este dificil de efectuat la domiciliu, Secţia de Ingrijiri Paleative fiind una dintre putinele de acest profil din ţară”, a mai precizat Nicolae Ioţcu.

De asemenea, secţia de îngrijiri paleative de la Ghioroc, integrată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad asigură continuarea îngrijirii pentru pacienţii care au suferit recent accidente vasculare cerebrale după externarea acestora de pe secţia de neurologie. “Totodată secţia dispune şi de un serviciu de asistenţă socială care se implică în acordarea îngrijirilor după revenirea bolnavului la domiciliu, precum şi cu internarea acestuia în alte instutuţii de ocrotire socială, în cazul persoanelor singure sau cu familii disfuncţionale”, a declarat Claudiu Bărbătei, medic specialist medicină internă, coordonator Secţie Îngrijiri Paleative.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *