News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Lucrările avansează la Stația de Epurare Gurahonț Lucrările avansează la Stația de Epurare Gurahonț
Please follow and like us:
Pin Share

Lucrările avansează la Gurahonț în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)”. Proiectul, depus de Compania de Apă Arad împreună cu Compania de Apă Szeged a fost  acceptat la finanțare europeană în cadrul Programului INTERREG RO-HU. În cadrul acestui proiect, Compania de Apă Arad propune îmbunătățirea calității apei râurilor Mureș și Crișul Alb în 4 puncte de măsurare, prin investiții la 4 stații de epurare, care au ca scop achiziția de lucrări și echipamente la Stația de Epurare a apelor uzate Ineu, la Stația de epurare a apelor uzate Lipova, la Stația de Epurare Arad și la Stația de Epurare Gurahonț.

În prezent, la Gurahonț se lucrează la construcția următoarelor obiective din incinta noii stații de epurare: la căminul de grătare, la căminul de debitmetru Parshall, la chesonul de pompare, la hala de instalație compactă pretratare mecanică, la bazinul de stocare – omogenizare dar și la instalațiile hidro si la terasamente.

Șantierul este vizitat periodic de reprezentanții Companiei de Apă Arad: director general Gheorghe- Vasile Borha, director dezvoltare, Elena Portaru și inginer șef Călin Hațegan pentru a se asigura că lucrările înaintează conform planificărilor.

Construirea unei stații de epurare în zonă a fost deosebit de necesară, având în vedere că este vorba despre o comună cu peste 3900 locuitori care dispune de canalizare menajeră dar în prezent nu există o stație de epurare modernă iar apa uzată este tratată doar mecanic si apoi evacuată în râul Crișul Alb.

Noua stație de epurare din Gurahonț este dimensionată pentru 2200 locuitori echivalenți iar prin acest proiect se realizează colectarea, evacuarea și epurarea centralizată a apelor uzate din localitatea Gurahonț, ceea ce va duce la reducerea considerabilă a tuturor factorilor de mediu afectați în prezent de evacuările necontrolate de ape uzate încărcate cu poluanți.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *