News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În urmă cu câteva zile au fost reîncepute lucrările la podul de la Pecica, încălcându-se prevederile acordului de mediu nr. 1 din data de 14.03.2011 eliberat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad. Acest acord de mediu avea stipulat la paginile 14 şi 23 că lucrările de realizare a podului şi de modernizare a drumului se vor executa în afara perioadei de cuibărire/reproducere a speciilor care fac obiectul de conservare a sitului Natura 2000. Aceste perioade sunt doar pe parcursul lunilor decembrie şi ianuarie.

„Subliniem încă odată de ilegalitatea derulării acestui proiect, într-o zonă protejată. Acordul de mediu nu este respectat, ceea ce ar trebui să determine autorităţile să îl suspende sau să îl anuleze. Acest lucru este stipulat şi la pagina 30 acelui acord de mediu «nerespectarea prezentului acord atrage după sine suspendarea şi anularea sa.» Am mai subliniat faptul că dacă vor continua ilegalităţile în acest caz vom înainta o plângere către comisia comunităţilor europene privind neîndeplinirea obligaţiei de respectare a dreptului comunitar. Din informaţiile noastre, o serie de asociaţii civice care au ca obiect de activitate protejarea mediului şi protejarea animalelor au redactat plângeri care vor fi înaintate instituţiilor europene. Din fericire, România este membru al Uniunii Europene şi există mecanisme pentru a împiedica abuzurile baronilor locali care nu ţin cont de lege şi fac tot ce le trece prin cap!” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Reamintim că acest proiect a fost de la bun început unul contraversat, făcut în grabă pentru a fi finalizat până la alegerile locale din 2012. Totul a început cu un studiul de impact asupra mediului ce fost realizat de firma KVB Economic deţinută până nu demult de noul ministrul al muncii, Sulfina Barbu. Concluziile acelui studiu, plin de informaţii irelevante pentru zonă şi cu minimalizarea efectului impactului, erau că impactul este redus, deşi această lucrare se va realiza chiar în mijlocul Parcului Natural Lunca Mureşului!

„Consiliul Judeţean Arad şi-a făcut un obicei să lucreze în ilegalitate. La proiectul Juliţa – Mădrigeşti, este pe cale să piardă aproximativ 1,5 milioane de euro, bani europeni. Noi am avertizat de mai multe ori că derularea ilegală a investiţiei de la podul Pecica – Sânpetru German expune comunitatea arădeană la sancţiuni, pe care le vor plăti arădenii, nu clientela politică a lui Nicolae Ioţcu” a încheiat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *