News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Cu numai câteva zile înaintea începerii anului şcolar, unităţile de învăţământ sunt încă un adevărat şantier. Deputatul Ciprian Luca susţine că modul în care s-au efectuat lucrările de reparaţii şi igienizare a şcolilor de la nivelul judeţului Arad dovedeşte dispreţul cu care autorităţile îi tratează pe dascăli pe de o parte şi pe elevi, pe de altă parte. E vorba despre lucrări făcute de mântuială, întârziate, efectuate cu materiale scumpe dar de proastă calitate, într-un haos ce caracterizează de altfel întreaga clasă politică portocalie. Demnitarul arădean îşi argumentează declaraţiile aducând drept exemplu situaţia înregistrată în Şcoala Generală nr 11 din Arad.

Proiectul de renovare a întregii unităţi de învăţământ reprezintă încă o modalitate prin care Puterea îşi bate joc, la propriu, de bani şi de societate. Cazul Şcolii Generale nr 11 este doar un exemplu de situaţii unde finanţările sunt asigurate din fonduri europene irosite de firmele de construcţii ale celor care fac parte din cercul agreat de conducerea PDL. Pentru că volumul lucărilor a fost mult prea mare şi nu îşi permit să renunţe la vreo lucrare, administratorii societăţilor în cauză lucrează cu oameni „la negruh, necalificaţi şi insuficienţi, din punct de vedere numeric. În aceste condiţii, calitatea lucrărilor e lesne de înţeles. Aş fi ipocrit sa spun că în ultimii ani, la nivelul judeţului Arad nu au fost efectuate investiţii. Ba da. Doar că sumele alocate acestor proiecte, cum este şi cazul înregistrat la Şcoala Generală nr 11, de pe strada Poetului, sunt cu mult peste valoarea reală a lucrărilor. Cât despre calitate, ce să mai vorbim”, susţine deputatul Ciprian Luca.

Haosul înregistrat în şcoală nu are limite. Oameni necalificaţi au început să lucreze la exteriorul clădirii ca acum, cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, să înceapă renovarea sălilor de clasă, lucru ce presupune înlocuirea ferestrelor şi zugravirea încăperilor. Holurile au fost zugrăvite fără ca pereţii să fi fost curăţaţi în prealabil, geamurile sunt doar parţial funcţionabile, cumparandu-se ferestre de proasta calitate, cu o singură deschidere neputând fi nici măcar curăţate. De asemenea, dascăli din şcoală s-au trezit că le-au dispărut din sălile de clasă anumite mijloace fixe. Nimeni nu se face însă răspunzător de aceste aspecte, mulţi dintre muncitorii care lucrează fiind plătiţi fără forme legale.

Cazul prezentat este doar un exemplu al practicilor PDL-iştilor decişi parcă să distrugă cu orice preţ sistemul de învăţământ, începând de la educaţie şi până, după cum observăm, la condiţiile oferite elevilor şi profesorilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *