News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Compania E.ON Gaz Distribuţie salută iniţiativa autorităţilor locale şi a asociaţiilor de proprietari cu privire la reabilitarea termică a locuinţelor în vederea utilizării mai eficiente a energiei.

Din păcate, specialiştii E.ON Gaz Distribuţie au constatat cu îngrijorare că în anumite cazuri instalaţiile de gaze naturale ale blocurilor au fost afectate de aceste lucrări de termoizolare, existând astfel un potenţial pericol de producere de evenimente nedorite.

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, E.ON Gaz Distribuţie informează că reabilitarea termică a construcţiilor necesită obţinerea în prealabil a unui aviz tehnic din partea E.ON Gaz Distribuţie, în care sunt specificate condiţiile tehnice care trebuie respectate în privinţa amplasării instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Conform Normelor Tehnice pentru proiectarea şi executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, instalaţiile de utilizare trebuie să fie amplasate la vedere, în spaţii uscate, ventilate şi cu acces permanent, astfel încât să fie posibilă verificarea acestora de către specialiştii în domeniu.

În cazul în care reabilitarea termică a construcţiilor este realizată fără aviz din partea companiei noastre şi/sau fără respectarea normelor tehnice din domeniul gazelor naturale, compania noastră este nevoită să aplice măsurile legale, care prevăd inclusiv sistarea alimentării cu gaze naturale a imobilelor respective.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, E.ON Gaz Distribuţie solicită tuturor factorilor implicaţi în lucrări de reabilitare termică a clădirilor să respecte condiţiile tehnice de realizare a acestora.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *