News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente ecologice din cursul anului, care are drept scop sensibilizarea publicului larg şi a autorităţilor cu privire la importanţa pădurilor şi a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. Această sărbătoare îşi are începuturile încă din anul 1872, când a debutat organizarea sărbătorii sădirii arborilor în SUA, ca o consecinţă a despăduririlor masive care au avut loc în acea perioadă. În România, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea „Sărbătoarea sădirii arborelui”.

La noi în ţară, majoritatea ecosistemelor naturale sunt specifice pădurilor, caracterizate printr-o mare diversitate faunistică şi floristică. Pădurea reprezintă baza economică a producţiei de lemn şi altor produse specifice forestiere, dar la fel de importante sunt şi funcţiile speciale de protecţie a mediului prin protecţia solului împotriva eroziunii, a alunecărilor de teren şi a deşertificării, îmbunătăţirea bilanţului hidric şi asigurarea purităţii apelor, ameliorarea factorilor climatici dăunători, etc.

În judeţul Arad au fost declarate rezervaţii forestiere: Rezervaţia Runcu-Groşi aflată în custodia Direcţiei Silvice Arad; Arboretele de Fag de la Râul Mic-aflată în administraţia Ocolului Silvic Gurahonţ; Pădurea de Fag de la Archişel-aflată în administraţia Ocolului Silvic Beliu; Pădurea de Stejar Pufos de la Cărand-aflată în custodia Direcţiei Silvice Arad.

APM Arad şi-a propus să conştientizeze opinia publică în sensul protejării şi conservării mediului ambiant, îndeosebi a pădurii, prin acţiuni ecologice educative, organizarea expoziţiei de desene, pictură şi colaje cu tema ,,Protejaţi pădurea !” şi parada costumelor realizate din materiale reciclabile, în data de 15.03.2011 la Grădiniţa PP Nr. 18 Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *