News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Luna plină de teatru ajunge, în această săptămână, la Ineu, Chişineu Criş şi Lipova Luna plină de teatru ajunge, în această săptămână, la Ineu, Chişineu Criş şi Lipova
Please follow and like us:
Pin Share

După aproape o lună, timp în care au fost susţinute 19 spectacole la sala mare a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad şi la sala Studio,  actorii vor urca, pe scenele a trei oraşe importante din  judeţul Arad. În cadrul  celei de-a treia ediţii a proiectului ”Luna plină de teatru”,  actorii vor susţine comedia muzicală de mare succes ,,Dush (i) cu preshu’„  după cum urmează:

Marţi 3 februarie 2015, ora 18, la Casa de Cultura din Ineu,

strada Republicii nr. 5

Joi 5 Februarie 2015, ora 18, la Casa de Cultura din Chisineu Cris,

str. Bicazului nr. 8

Sâmbătă 7 Februarie 2015, ora 18, la Centrul Recreativ Orasenesc Lipova, strada Vasile Bugariu nr. 2

Comedia muzicală  Dush(i) cu preshu’ în care actorii arădeni interpretează, dansează şi  cântă live, este o adaptare după piesa ”Preşul”, de Ion Băieşu,  iar regizor este  Nicolae Mihai Brânzeu.  Compozitorul muzicii originale  din spectacol este  Cári Tibor,  câştigător al  Premiului UNITER pentru cea mai bună muzică de teatru, în anul 2013. La acest spectacol, coregrafia  îi aparţine Maurei Cosma, iar scenografia şi costumele poartă semnăturile  lui Onisim Colta şi  Indre Colta. Cei care vor da viaţă personajelor sunt actorii: Călin Stanciu,  Zoltan Lovas, Angela Petrean Varjasi, Roxana Sabău Nica, Marian Parfeni, Carmen Butariu, Oltea Blaga, Cecilia Donat, Ştefan Statnic, Robert Pavicsits şi Silvia Demian. Despre actorii deosebit de talentaţi, Nicolae Mihai Brânzeu, regizorul spectacolului, spune în caietul  program: ”acest spectacol le pune în evidenţă potenţialul  artistic şi reprezintă o provocare inedită pentru echipă.” Tot el apreciază că spectacolul   ”este deosebit de dinamic şi spumos, o poveste despre suspiciune şi relaţiile interumane presărate cu situaţii comice, o oglindă a vieţii reale şi este  povestea unor oameni care iau cu prea mult în serios anumite  evenimente banale din viaţă”. Indre Colta a creat pentru acest spectacol  plin de muzică, umor  şi ritm, costume foarte expresive, pe care le descrie ca fiind  ”luminoase , într-un puternic contrast cromatic. Un rol remarcabil  şi un costum deosebit am conceput pentru  actorul Zoltan Lovas,  care, de această dată, interpretează o femeie de serviciu extrem de energică şi de băgăcioasă”.

 În municipiul Arad, Luna plină de teatru” se desfăşoară cu mare succes, pentru al treilea an consecutiv. Pentru că vrem să împărtăşim  frumuseţea şi bucuria  spectacolelor noastre  şi cu arădenii din judeţ, am extins acum  proiectul    şi  în  Ineu, Chişineu Criş şi Lipova, mergând cu spectacole  în aceste oraşe. Spectacolul  Dush(i) cu preshu’ ”  a avut premiera în urmă cu un an, iar de atunci este susţinut, de fiecare dată,  în prezenţa   unui  public numeros în sala mare a teatrului. Acum vor avea posibilitatea să îl vizioneze la ei în oraşe şi alţi arădeni pe care îi aşteptăm în calitate de spectatori”, declară Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad.

 

Biletele  costă 5,05 lei şi pot fi procurate în  zilele de 3, 5 şi 7 februarie 2015, înainte de spectacolele programate de la ora 18, la sediile  Caselor de Cultură din Ineu şi Chişineu Criş, respectiv Centrul Recreativ Orasenesc Lipova.

 

Cea de-a treia ediţie a proiectului ”Luna plină de teatru”  se va încheia  duminică, în data de 8 februarie  2015. La Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad este programat  de la ora 19, spectacolul ”Sorry ”de Alexandr Galin, regizat de Ion Ardeal Ieremia. În distribuţie sunt actorii  Claudia Ieremia și Zoltan Lovas.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *