News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mai multă cafea și mai puțin alcool – apelezi sau nu la regimul LUV? Mai multă cafea și mai puțin alcool – apelezi sau nu la regimul LUV?
Please follow and like us:
Pin Share

Să reglezi nivelul de acid uric pentru a pierde în greutate și pentru a fi cel mai sănătos. Cel puțin acesta este crezul doctorului David Perlmutter, autorul cărții Toxique Acide, un best seller deja în Statele Unite.

Care este principiul acestui regim?

Regimul LUV, numit și Lower Ulric Value, este un program de trei săptămâni pentru a învăța cum să gestionezi și să normalizezi acidul uric care provine în mod eclusiv din trei surse: fructoza, alcoolul și purinele, adică compușii organici care sunt prezenți în anumite alimente și celule ale organismului.

Atunci când nivelul acestui acid este prea ridicat, pot începe problemele: obezitate, inflamații, probleme cardiovasculare, hipertensiune, diabet, calculi renali, gută…. este deci un lucru fundamental ca nivelul acidului uric să fie controlat în mod constant.

Nivelul potrivit de acid uric.

Acesta se poate determina în urma unui bilanț biologic recomandat de către medicul specialist. Acesta nu trebuie să fie însă nici prea ridicat, nici prea scăzut. Mai precis, inferior sau egal cu 5,5 mg/dl. Din acest motiv, David Perlmutter recomandă să se verifice nivelul de acid uric în mod regulat, o dată pe săptămână, pe stomacul gol, cu ajutorul unui sistem de măsurare de acasă.

Trebuie să se mizeze pe alimente.

Cei care vor să aibă grijă de nivelul de acid uric trebuie să mizeze pe alimente: cireșe acre sau mai dulci, rodie, brocooli, coacăze, ceapă roșie, nuci, ardei verzi, castraveți, roșii sau dovlecei.

Cafeaua este și ea un aliat de preț. Și pentru cei care nu pot să o bea, cafeaua decofeinizată poate să fie și ea de ajutor.

De fapt, se spune: „Una sau două cești de cafea pe zi țin doctorul departe”. Pe de altă parte, fructele de mare, carnea roșie, organele comestibile, ciupercile, sparanghelul, fructoza, alcoolul (în special berea și băuturile spirtoase) și tot ce conține gluten sunt uitate sau reduse drastic…

Efectul asupra greutății.

Acidul uric poate sta la baza a numeroase reacții biochimice, care în cascadă, duc la un stres oxidativ. În special, crește efectele dăunătoare ale zahărului. Studiile au arătat că șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în fructoză au mâncat mai mult și s-au mișcat mai puțin, acumulând astfel mai multă grăsime. Motivul acestei creșteri în greutate? Se datorează în parte inhibării leptinei (hormonul sațietății) generată de fructoză. Ca să nu mai vorbim de consecințele sale asupra ficatului, metabolismului grăsimilor, rezistenței la insulină etc.

Cum rămâne cu suplimentele alimentare?

Expertul recomandă quercentina, de consumat 500mg/zi, un polifenol cu proprietăți antioxidante, anti-infecțioase și anti-inflamatorii. Trebuie să se ia și DHA 100 mg/zi , un acid gras omega 3 care poate diminua inflamația creierului și cea din întreg corpul. Poate stopa de asemenea și efectele nocive ale unei alimentații care este bogată în zahăr. Se mai poate lua și vitamina C, în jur de 500 mg/zi care poate reduce și ea în mod sensibil nivelul de acid uric din sânge, favorizând eliminarea prin urină.

În cele din urmă, se poate consuma și o rată de 1200 mg/zi de chlorella, o algă verde unicelulară de apă dulce cu proprietăți detoxifiante, care este studiată pentru capacitatea sa de a reduce nivelul de acid uric.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *