News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Marian Vanghelie sustine ca a avut discutii, si la Arad, pentru formarea unui nou partid Marian Vanghelie sustine ca a avut discutii, si la Arad, pentru formarea unui nou partid
Please follow and like us:
Pin Share

Agitaţia din PSD de după pierderea alegerilor a dispărut. Criza provocată în partid de cel de-al treilea eşec succesiv la prezidenţiale se apropie de o nouă etapă: aşa-numitul proiect alternativ de stânga plănuit de Marian Vanghelie şi Mircea Geoană prinde contur. Primarul sectorului 5 anunţă că s-a întâlnit cu aproape toate filialele din ţară, a discutat cu aproape 60 de parlamentari şi că ar fi a convins să i se alăture mare parte din organizaţia din Bucureşti. Sigur, între negocieri şi concretizarea unui astfel de proiect există, întotdeauna, o distanţă. Dar Marian Vanghelie crede în puterea lui de convingere

O nouă platformă politică de stânga va fi anunţată până la finalul acestei luni.Deocamdată, n-are nume. „Părinţii fondatori” Marian Vanghelie şi Mircea Geaoanăspun că au convins să se alăture proiectului cel puţin 50 de parlamentari de la PSD, dar și de la UNPR, PC și PP-DD. De altfel, noul proiect politic va începe în Parlament şi se va extinde apoi spre teritoriu.

Noi am avut întâlniri foarte multe cu foarte mulţi parlamentari. Cred că am avut cu 50-60 de parlamentari. Să nu zic majoritatea, 90 % cred că din organizaţia din Bucureşti sunt scârbiţi de ce se întâmplă în partid. (…) Am discutat în proporţie de 90 % cu colegi de-ai noştri din ţară care fiecare dintre ei îşi manifestă supărarea şi nu ştiu care este soluţia. De aceea am vrut să strângem cât mai mulţi colegi de-ai noştri, care într-adevăr pot să îşi aducă aportul”, a declarat Marian Vanghelie pentru Digi24.
Marian Vanghelie susţine că a avut discuţii încurajatoare cu lideri PSD din Timiş, Arad, Alba, Cluj, Giurgiu, Călăraşi.
Eu însumi am fost la o discuţie cu el. Mi-e teamă că excluderea lor din partid a generat un pol de putere în afara partidului”, a declarat deputatul PSD, Radu Popa. „Cred că excluderea lui Mircea Geoană şi al lui Marian Vanghelie din PSD a reprezentat o eroare majoră a conducerii centrale a PSD. Nu pentru faprul că Marian Vanghelie este prietenul meu, că nu m-am dezis niciodată de prietenia cu el”, a declarat pentru Digi24 deputatulRadu Popa.
Deputatul Radu Popa a fost, până de curând, şi consilier personal al premierului pe linie parlamentară. A părăsit echipa lui Victor Ponta pe motiv că s-a simţit neputincios în faţa deciziilor luate de conducerea social-democraţilor după pierderea alegerilor.
Toate acestea se întâmplă în vreme ce mai mulţi parlamentari şi membri PSD strâng semnături pentru revenirea lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie în partid. (digi24.ro)

 

.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *