News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Marin Lupaș cere pornirea procedurilor pentru achiziționarea terenului de la Tricolu Roșu, pentru extinderea parcului Marin Lupaș cere pornirea procedurilor pentru achiziționarea terenului de la Tricolu Roșu, pentru extinderea parcului
Please follow and like us:
Pin Share

Consilierul municipal independent, Marin Lupaș, apreciază intenția Primăriei de  a achiziționa terenul fostei fabrici Tricoul Roșu, pentru extinderea Parcului de la Lacul Pădurice, însă dorește de la administrație mai mult decât bune intenții.

Intenția Primăriei este foarte bună și ideile bune le susțin. Este o șansă care trebuie valorificată. De asemenea, susțin amplasarea Monumentului Marii Uniri în viitorul parc. Dar acest proiect nu trebuie să rămână la stadiul de intenție și mai ales la stadiul de diversiune pentru a abate atenția de la alte teme. De aceea, solicit ca Primăria să demareze procedurile de achiziție: mandatarea unor reprezentanți ai administrației locale să discute cu proprietarii, procedurile legale de stabilire a prețului și așa mai departe. Trebuie să realizăm concret acești pași pentru a vedea dacă Aradul poate sau nu să cumpere acest spațiu. Nu aș vrea ca acest proiect să fie invocat din când în când, pentru a deturna discuția de la alte probleme”, precizează consilierul.

În ceea ce privește Piața Catedralei, sper că administrația locală rămâne consecventă proiectului de realizare a unei piațete, integrată în zona pietonală Parcul Reconcilierii – Piața Catedralei – Strada Mețianu – Piața Avram Iancu. Sper de asemenea că realizarea unui supermarket acolo este o glumă proastă: este o zonă care trebuie redată pietonilor, nu aglomerată cu mașini. Acest proiect nu exclude piața, care poate fi reamenajată”, a declarat Marin Lupaș.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *