News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PSD Arad a decis joi seara exluderea din organizatie a lui Marius Lazar, motivul fiind faptul ca acesta ar fi participat la intalnirea de la Hotel Ramada organizata saptamana trecuta de Mircea Geoana. Decizia este luata si in contextul in care Lazar i-a adresat o scrisoare, azi, presedintelui PSD Victor Ponta, in care ii transmite acestuia ca nu va deveni cu adevarat presedintele PSD daca exerseaza „reflexe staliniste facind pe Basescul PSD-ului”.

Iata scrisoarea:

VICTORE,  NU RATA SANSA DE A DEVENI PRESEDINTELE PSD!

Scrisoare deschisa  catre Victor Ponta

VICTORE,

Iti scriu dupa aproape 7 ani o noua scrisoare deschisa.Folosesc apelativul de mai sus pentru ca asa se adreseaza social democratii europeni unii altora, lucru pe care cred ca il stii foarte bine, iar nu din vreo presupusa lipsa de respect .

Cei aproape 20 de ani pe care i-am “rastignit” cu pasiune pe crucea stingii romanesti, si ca membru simplu si ca detinator de functii sau demnitati, imi dau dreptul sa –ti scriu rindurile de fata.

O fac cu credinta ca vei intelege un apel de constiinta pe care  multi membri ai PSD il simt necesar  dar inca ezita sa il asume public!

VICTORE,

Esti de un an de zile in fruntea celui mai mare partid din Romania.Ales democratic de jumatate + ceva dintre delegatii la Congresul PSD din februarie anul trecut.

Esti pe scaunul de presedinte dar nu esti inca presedintele partidului! Am impresia ca tot ceea imi spuneai in seara congresului in spatele prezidiului   si anume ca “nu o sa ma lase astia sa fiu presedinte” te obsedeaza si azi si te “face” sa mergi din greseala in greseala.

Ai fost ales de jumatate din partid ca sa fii presedintele tuturor socialdemocratilor nu ca sa excluzi, suspenzi sau sa intimidezi cealalta jumatate! Sunt colegii tai, nu dusmanii tai!

Ai fost ales de jumatate din partid ca sa pui in valoare intregul potential al PSD nu sa dinamitezi organizatii si sa comanzi decapitarea politica a unor oameni care au facut performanta si care au credibilitate publica.

Ai fost ales de jumatate din partid ca sa salvezi intregul ! Ca PSD sa se aseze solid pe ambele picioare nu sa schiopateze prin toate gropile!

Ai fost ales in fruntea partidului sa il pastrezi mare si puternic nu sa il faci mic si sa il pui, vrind-nevrind in cosul liberalilor!

Nu vei cistiga respectul  partenerilor politici si al opiniei publice si nici autoritatea  legitima in partid exersind reflexe staliniste, facind pe Basescul PSD-ului si indemnindu-ti noii lideri de organizatii “Ai mina libera de la mine.Faci ce vrei in judet!”

Razboiul tau impotriva celor in stare sa aduca voturi mai vechi sau mai noi pentru PSD si USL te pune intr-o lumina proasta!

Fii presedintele tuturor social democratilor! Inca nu e tirziu! Aduna toate valorile in jurul tau!Pune-ti in valoare toti colegii care au facut performanta si care au cu adevarat ceva de spus!Repune Statutul in functie, in litera si in spiritul sau si mai cu seama in spiritul social-democratiei europene!Recreaza spatii de dezbatere autentica in partid, incurajeaza critica constructiva si vei avea de cistigat!

Nu ne mai invrajbi intre noi! Nu mai imparti partidul intre social democrati buni si social democrati rai,dupa pofta ranchiunilor tale! Renaste increderea in PSD si in destinul sau politic a celeilalte jumatati de partid care nu te-a votat la Congres.

USL are nevoie pentru a obtine majoritatea absoluta in 2012 de un PSD 100% nu de un PSD 50%!!!Tu ai nevoie ca sa cistigi bataliile ce se apropie de tot partidul nu doar de jumatatea care iti convine!

Renunta la obsesia de a ne da afara din casa noastra pe cei care gindim altfel decit tine!Respecta-i pe fostii presedinti.Miine inevitabil vei fi si tu un fost.Partidul nu incepe si nu se termina nici cu tine, nici cu Geoana, nici cu Nastase!

Nu rata sansa de a deveni cu adevarat presedintele acestui partid!Inca nu e tirziu!

VICTORE,

Desi nu te-am votat dupa cum bine stii, am sperat  timid ca poate vei fi cu adevarat de stinga in practica  nu in retorica! Ca vei fi un lider in stare sa entuziasmeze, sa convinga, sa inspire atasament si militantism.Ca vei fi in locurile fierbinti din aceasta tara, si ca vei sta mai mult printre oameni.Din credinta nu din ratiuni de imagine.Ma asteptam sa mergi la Ocna Mures si sa stai de vorba cu necajitii de acolo, ma asteptam sa mergi in Valea Jiului si sa te intereseze dramele nesfirsite de acolo.Ma asteptam sa conduci direct o Campanie coerenta impotriva Codului Muncii de dreapta propus de guvern.

Nimic din toate astea! Nici o batalie asumata in afara motiunilor de cenzura esuate cel putin pina acum!Nici o victorie de fond.Doar victorii de carton si ceara.Mazilirea lui Geoana.Suspendarea lui Toma.Condamnarea publica a socialdemocratei din Timis, in cea mai comica varianta bolsevica!Campania on line Victor Ponta – prim ministru!

Cascadele de declaratii superficiale, excesiv ironice si cumulul de arogante pun in umbra preocuparile de fond ale partidului !Si oamenii, crede-ma, simt asta! Si in partid! Si in afara lui!

De aici si  prapastia tot mai mare, in toate sondajele de opinie, in defavoarea ta, intre nivelul de incredere pe care oamenii il au in tine si nivelul de incredere pe care oamenii il au in partid.

Nu trebuie sa te supere asta ! Doar trebuie sa iei in serios ceea ce spun oamenii!Vrei sa fii multi ani conducatorul PSD, mai cu seama ca  ai renuntat la visul presidential pentru 2014!E dreptul tau!Dar da-ti o sansa reala!Nu te submina singur!

Iti doresc sa ai puterea unui dialog sincer cu tine insuti !

Dr.Marius Lazar

Membru al CN al PSD

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *