News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Se simte disperarea candidatului  Farcasiu la turul de scrutin reluat din cauza fraudei descoperite de Biroul Electoral Central.  La scurt timp de la deschiderea urnelor,  au inceput sa apara nereguli si presiuni exercitate de catre tabara primarului inca in functie.
Spre exemplu, la Agrisu Mare a fost depistata o masina suspecta, argintie, care facea raiduri prin localitate, intr-un presupus turism electoral. Conform surselor, masina ii apartine unui anumit domn B.F. De asemenea, la Draut, unul dintre votanti a fost deposedat de dreptul de a vota printr-o metoda specifica lui Farcasiu: postasul i-a confiscat pur si simplu actul de identitate.  Cazul este in atentia Politiei si speram ca se va elucida in timp util, astfel ca persoana in cauza sa poata sa isi exercite votul.
Tot la capitolul presiuni electorale exercitate de acelasi candidat Farcasiu poate fi trecuta si eliminarea din sectia de votare Draut a reprezentantei Uniunii Ucrainienilor probabil pentru ca ” masina de vot” a candidatului Farcasiu sa poata functiona. Ulterior, realizand ca se comite o ilegalitate, presedintele sectiei de votare a chemat-o pe reprezentanta ucrainienilor in sectia de votare. Situatia creata la Draut trebuia gestionata exclusiv de presedintele sectiei de votare care in mod abuziv, impreuna cu ceilalti membri ai sectiei de votare, au  luat o decizie neconforma cu legea. Oamenii primarului, prezenti in numar mare in jurul sectiei de votare,  lucru de asemenea ilegal  au huiduit-o pe reprezentanta Uniunii Ucrainienilor, desi aceasta incerca sa respecte legea si sa isi indeplineasca atributiuniile pentru care a fost delegata in sectie: derularea corecta a alegerilor.
Comunicat MC-L Arad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *