News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

Costurile traiului zilnic suportate de arădeni continuă să fie majorate an de an de către administraţia publică locală ignorând prevederile legale care i-ar da dreptul de a diminua anumite biruri puse pe capetele cetatenilor. Astfel, arădenii vor plati si în acest an sume importante de bani, din cauza unor decizii recente ale administraţiei Falcă, (PDL, UDMR, PP-DD.) „Cadourile otrăvite” făcute la început de an 2014 arădenilor de către administratia Falcă (PDL, UDMR,PPDD) constau în noi majorari de taxe şi impozite, în bani suplimentari care vor fi plătiţi de fiecare cetăţean.

Astfel,potrivit Hotărârii nr. 253 din 18 decembrie 2013 a Consiliului Local Municipal Arad, votată în unanimitate de către toţi consilierii PDL, UDMR şi PP-DD,  arădenilor, persoane fizice, li se majorează impozitul pe clădiri cu 20%.

Majorarea respectivă survine în conformitate cu art.3 din Hotărârea CLM Arad nr.253/18 decembrie 2013, care prevede că „pentru anul 2014, în cazul persoanelor fizice, impozitul pe clădiri calculat pe baza valorilor impozabile prevăzute în Tabloul din Anexa nr.1, se ajustează prin aplicarea cotei adiţionale de 20%, în conformitate cu art. 287 din Legea nr. 571/2003, privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare”. Îi aduc aminte d lui primar,  că în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române termenul „ajustare” se traduce prin „adaptare, potrivire, potriveală”. Cu alte cuvinte, ajustarea se poate face şi în sens de micsorare, nu doar prin majorare, prin mărire şi prin impunerea de noi biruri pe spatele şi buzunarele arădenilor. Nu în ultimul rând, aceeaşi administraţie condusă de  primarul Aradului,( PDL, UDMR PP-DD), a mai executat o dată arădenii în semn de pretuire in noul an, neacordându-le bonificaţiile de 10%  prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul fiscal pentru bunii platnici.

Nu este pentru prima dată, când conducerea municipiului îşi bate joc de oamenii corecţi şi cinstiţi din Arad, plătitori la timp ai taxelor şi impozitelor locale. Avem cele mai ridicate costuri ale gigacaloriei din ţară, plătim cele mai mari taxe şi impozite, decontăm cele mai nesabuite investiţii, toate pe spatele contribuabililor corecti. Sper ca arădenii să conştientizeze, răul, respectiv banii mai mulţi pe an ce trece pe care sunt nevoiţi să-i plateasca din propriile buzunare, aproape exclusiv pentru mofturile unui primar situat departe de aşteptările votanţilor lui.

(comunicat Gheorghe Ghilinţă)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *