News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

METODA OAMENILOR DE STIINTA DIN AMERICA DE SUD IMPOTRIVA VIRUSULUI ZIKA METODA OAMENILOR DE STIINTA DIN AMERICA DE SUD IMPOTRIVA VIRUSULUI ZIKA
Please follow and like us:
Pin Share

Oamenii de ştiinţă din America de Sud luptă împotriva virusului ZIKA prin metode ingenioase.

Ei au apelat la specii de peşti, broaşte şi ţânţari pentru a eradica insecta care transmite virusul cu efecte grave asupra nou-născuţilor.

Peşti care mănâncă larve, ţânţari modificaţi genetic sau broaşte râioase. Sunt câteva din mijloacele neconvenţionale prin care ţările din America Latină afectate de epidemia cu virusul Zika încearcă să lupte împotriva insectei care transmite temutul virus, Aedes aegypti, asociat cu o explozie a cazurilor de microcefalie la nou-născuţi.

Pe plaja din San Diego de pe coasta pacifică a Salvadorului, peştii zambo (cunoscuţi sub numele ştiinţific de Dormitator latifrons) au ajuns să controleze din punct de vedere biologic ţânţarul, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Zambo sunt adevăraţi luptători împotiva Zika: mănâncă toate larvele din bazinele unde stocăm apa”, spune Rafael Gonzales, pescar în satul aflat la 45 de kilometri de San Salvador. Experimentul iniţiat în 2012 a fost preluat de circa 20 de sate salvadoriene.

Sursa: descopera.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *