News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor: ”Culmea ironiei, să vorbești despre un Master Plan pe Transporturi, cu 4 luni înainte de încheierea mandatului guvernamental!” Mihai Fifor: ”Culmea ironiei, să vorbești despre un Master Plan pe Transporturi, cu 4 luni înainte de încheierea mandatului guvernamental!”
Please follow and like us:
Pin Share

Președintele Consiliului Național PSD și Lider al Grupului senatorial al social democraților, Mihai Fifor critică dezinteresul cu care executivul Ciolos a tratat, până acum, problema infrastructurii din România

„Este inadmisibil ca acum, cu 4 luni înainte să plece acasă, Guvernul de tehnocrați să își amintească de vestitul Master Plan pentru Transporturi. Degeaba atrage atenția premierul Dacian Ciolos noului ministru al Transporturilor, Sorin Buse, să vină cât mai repede, în Guvern, cu Master Planul pentru Transporturi și cu variantele pentru reforma Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Întrebarea care se ridică acum ar fi una extrem de simplă. De ce, în atâtea luni, de la prezentarea priorităților de guvernare și până acum, nu s-a făcut nimic în acest domeniu vital pentru România?”, precizează Mihai Fifor.

Social democratul atrage atenția că: „vestita critică, prin care, vinovat pentru toate era Guvernul condus de Victor Ponta, nu mai stă în picioare. Premierul Dacian Ciolos l-a schimbat deja, de la Transporturi pe Dan Costescu, înlocuindu-l cu Sorin Buse, dar acest lucru nu a garantat și că infrastructura românească va fi imbunătăţită”, mai adaugă președintele Consiliului Național PSD.

Mihai Fifor mai adaugă faptul că: „luni la rând, oficialii de la Transporturi au adus garanții că vor începe să pună în aplicare strategia, în domeniu, asumată de PSD. Totul pentru ca Master Planul să ajungă, mai apoi, și pe masa Parlamentului, pentru adoptare… dar până acum, nimeni nu a făcut nimic. Nici faptul că reprezentanții de la Ministerul Transporturilor au fost convocați la comisiile de specialitate din Senat și Camera Deputaților nu a avut șansa, să-i convingă pe aceștia să pună lucrurile în miscare”.

Guvernul Ciolos promitea, cu luni în urmă, să înceapă o serie de proiecte strategice, pe transportul rutier, feroviar, maritim, naval, aerian- mai ales cele pentru care primim finanțare europeană (Rețeaua TEN T).
CNADNR își propunea, anul trecut, de 30 de ori mai mult decât a reușit în 2015…o misiune imposibilă cu 467 de km de autostradă planificați pentru a fi construiți în 2016, numai că povestea a rămas doar o promisiune.
Numai că termenele pentru Proiecte precum Autostradă Pitești-Sibiu, Autostradă Tg Mureș-Iași, Centura Bucureștiului, sau metroul de la Aeroportul Otopeni se amână la nesfârșit.
De asemenea, nu s-a făcut nimic, nici la CFR Marfă și nici la CFR Călători, deși se anunțaseră reforme. Nici la Tarom nu s-a găsit soluția optimă pentru a menține Compania la standarde ridicate. CNADNR-trebuia să treacă printr-o reforma profundă, restructurare, așa cum anunțase Programul de Guvernare al Guvernului Victor Ponta. Nu s-a întâmplat acest lucru.
Dar acum, Guvernul lui Dacian Ciolos își propune să facă tot Master Planul în vacanță parlamentară.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *