News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor : Guvernul și ANRE trebuie să prelungească termenul de contractare pe piața liberalizată a energiei electrice Mihai Fifor : Guvernul și ANRE trebuie să prelungească termenul de contractare pe piața liberalizată a energiei electrice
Please follow and like us:
Pin Share

„PSD solicită Guvernului și Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să prelungească până la finalul anului termenul până la care consumatorii casnici pot opta pentru alegerea unui furnizor de energie electrică, având în vedere că până în prezent doar jumătate dintre aceștia au semnat un contract concurențial. Rata extrem de scăzută a cetățenilor care au încheiat astfel de înțelegeri arată eșecul catastrofal al campaniei de informare desfășurată de Guvern și ANRE cu privire la liberalizarea pieței de energie electrică.

În condițiile în care tarifele au crescut deja cu 18%, iar Guvernul nu a luat măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, furnizorii de energie electrică anunță noi majorări pentru serviciul universal de până la 13%, după data de 1 iulie. Efectele în plan social ale acestor scumpiri vor fi catastrofale, dacă autoritățile din domeniu nu vor prelungi termenul de contractare pe piața liberalizată.

Este obligatoriu, ca în afară de prelungirea acestui termen, Guvernul și ANRE să prevadă o procedură prin care furnizorii de energie electrică să își trimită reprezentanții la domiciliul clienților pentru semnarea noilor contracte, astfel încât aceștia să fie informați corect și în detaliu asupra opțiunilor pe care le au în această privință.

De asemenea, PSD cere Guvernului și ANRE să prezinte, cu exemple concrete, cum au compensat pierderile suferite de consumatorii casnici din cauza haosului produs de autorități la începutul anului, în privința  reglementărilor din piața de energie electrică.” afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *