News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor: Ministrul Muncii a finalizat primele ordonanțe cu măsurile de sprijin social Mihai Fifor: Ministrul Muncii a finalizat primele ordonanțe cu măsurile de sprijin social
Please follow and like us:
Pin Share

PSD își onorează angajamentele pentru care a intrat la guvernare. După doar două săptămâni, ministrul Muncii a trimis pe circuitul de avizare și adoptare, primele acte normative cu măsuri din pachetul social.

Este vorba despre majorarea punctului de pensie și a pensiei minime, creșterea alocațiilor și acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

„Ce a depins de partea politică a fost rezolvat din punct de vedere tehnic, astfel încât să existe cadrul legal pentru a se face bugetul în concordanță cu aceste acte normative.

În scurt timp se va finaliza cadrul normativ și pentru ajutorul de 1200 de lei pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 și 1600 de lei.

Ordonanțele finalizate la Ministerul Muncii vizează creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 la 1.586 și creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei. Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 18 ani, în cazul copilului cu handicap și 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani.

O altă măsură visează a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap. Pentru persoanele adulte cu dizabilitate, indemnizația compensatorie va fi valoare de 350 lei pentru persoana cu handicap grav, de 265 lei pentru persoana cu handicap accentuat și 60 lei pentru persoana cu handicap mediu”, declară deputatul Mihai Fifor,  președintele PSD Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *