News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor : PSD a dat, PNL a luat. Degeaba! Elevii de la Ghiba tot bătaia de joc a primarului Bibarț au rămas! Mihai Fifor : PSD a dat, PNL a luat. Degeaba! Elevii de la Ghiba tot bătaia de joc a primarului Bibarț au rămas!
Please follow and like us:
Pin Share

Mă intreb, oare cât timp își mai bate joc Primăria Aradului de elevii de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”? Cât timp incompetența echipei PNL conduse de primarul Călin Bibarț va avea ca rezultat întârzierea cu ani și ani a unor investiții în Arad?

Povestea reabilitării clădirilor Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” adună deja vreo șapte ani în care s-a sperat că această unitate de învățământ preuniversitar de elită a Aradului va primi o față nouă.

Primele documentații au fost elaborate de Primărie încă în anul 2016, iar în 2017 s-a aprobat finanțarea lucrărilor prin programul PNDL. Da, este vorba despre acest instrument de finanțare promovat de guvernarea PSD, care a condus la realizarea multor investiții care au ajutat la dezvoltarea acelor comunități locale din România.

Este drept, vorbim de acele administrații locale care s-au dovedit capabile să gestioneze proiectele accesate cu această finanțare.

La Arad, dacă bine ne amintim, prin PNDL II s-a obținut, printre alte obiective, finanțarea de 14.301.134 lei pentru reabilitarea Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” și 16.684.389,33 lei pentru reabilitarea Colegiului Economic.

Însă povestea clădirilor de la „Ghiba” pare fără sfârșit. Deși din anul 2019 a fost desemnat executantul lucrărilor, care aveau termen de finalizare 24 de luni, iată, am ajuns în anul 2023 și a început din nou școala fără ca elevii de la acest important colegiu să se poată bucura de toate facilitățile oferite de clădirile reabilitate. 

Promisiuni peste promisiuni, bani și iar bani cheltuiti aproape fara numar, un șantier prelungit la nesfârșit, cu probleme apărute pe parcurs (care, dacă s-ar fi lucrat înțelept, puteau fi prevăzute din start), fără ca lucrarea să fie finalizată.

Anii au trecut, banii au fost cheltuiți fără finalitatea așteptată, iar asta nu ne poate împiedica să ne gândim și la posibile probleme care ar trebui sa atraga atentia institutiilor competente.

Asta, insa, nu i-a împiedicat pe cei aflați la conducerea Primăriei să se laude, de-a lungul anilor, cu  mărețele lor realizări, finanțate printr-un program investițional al guvernării PSD.

Cu atât au rămas, cu lauda: copiii au început noul an școlar în condiții de improvizație, deși Călin Bibarț și ai lui anunțau nu demult că debutul școlii în acest an va însemna reluarea cursurilor în clădirile a căror reabilitare trebuia să fie încheiată.

Incompetență, amatorism, lipsa unei minime experiențe manageriale, suficiență și, mai ales, multă infatuare, lipsa oricărui respect față de copii, toate acestea se dovedesc, din nou, a fi atribute ale rușinoasei administrații locale PNL, care de prea mulți ani conduce Aradul.

Copiii care învață la „Ghiba”, părinții  lor, arădenii merită cu mult mai mult decât le oferă acești habarniști politruci conduși de primarul Bibarț!

Deputat Mihai Fifor

Președinte PSD Arad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *