News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor: „PSD acționează din Parlament pentru sprijinirea medicilor, a populației și a economiei“ Mihai Fifor: „PSD acționează din Parlament pentru sprijinirea medicilor, a populației și a economiei“
Please follow and like us:
Pin Share

Mai multe inițiative ale PSD au fost votate joi, în Parlamentul României. Inițiativele vizează trei domenii importante: acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie, eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme și populație și extinderea măsurii și la fermierii afectați de secetă, precum și o serie de măsuri fiscale pentru firmele românești, dar și interzicerea exportului de buștean și lemn rotund, pentru protejarea pădurilor.

„Legi de mare importanță și impact social, inițiative ale PSD ori corectări ale unor ordonanțe de urgență date de guvernul Orban au ajuns la votul final în Parlament. Instituirea pensiei de urmaș pentru personalul medical căzut la datorie în lupta cu epidemia este o lege cerută insistent de corpul medical și răspunde unei nevoi sociale și umane acute. Prevederile legii se aplică întreg personalului medical – medici, asistente, infirmiere, ingrijitoare, personal auxiliar care participă la acţiuni medicale impotriva Covid-19, în mod individual sau colectiv. Urmașii cadrelor medicale decedate în timpul și din cauza serviciului ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid-19 au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul pe care respectivele cadre medicale l-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit legii.

O altă inițiativă vizează corectarea OUG privind amânarea ratelor bancare. Astfel, se elimină dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit, introdusă de Guvernul PNL.

Tot astăzi, am corectat OUG  privind unele măsuri fiscale pentru companii: se extinde până la 25 octombrie termenul de plată pentru impozitul pe profit, se acordă o bonificație nediscriminatorie de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit. În varianta guvernului se făcea o discriminare, bonificația era de 5% pentru contribuabilii mari și de 10% pentru cei mijlocii.

O altă măsură, mult așteptată de români, este interdicția exportului de bușteni. Se interzice orice export extracomunitar de bușteni, timp de 10 ani, indiferent că e cu coajă ori fără sau lemn rotund. Interdicția de aplică de la 1 Ianuarie 2021.

Practic, prevederile legii impun ca orice copac care se taie legal să fie prelucrat în România, fapt care asigură locuri de muncă, salarii, taxe și impozite. De remarcat că ministrul liberal al mediului a ajuns să invoce în fața comisarului european pentru mediu proiectul de lege al PSD, pentru a răspunde la procedura de infrigement declanșată de Comisia Europeană din cauza tăierilor ilegale de pădure. Ce nu spune ministrul Costel Alexe este de ce Guvernul Orban vulnerabilizează cu bună știința paza și protecția pădurii? De ce refuză să constate evidența și să ia măsuri contra tăierilor ilegale și transporturilor de lemn care au explodat la adăpostul stării de urgență? Degeaba se laudă pe gură ministrul liberal al Mediului că el și colegii lui vor susține în Parlament  interzicerea exportului de bușteni, pentru a da bine la imagine. În realitate PNL, deși deține toate pârghiile executive, nu face nimic să protejeze pădurile țării!“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *