News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor: „PSD va susține un premier care poate coagula o majoritate și vrea cu adevărat să guverneze“ Mihai Fifor: „PSD va susține un premier care poate coagula o majoritate și vrea cu adevărat să guverneze“
Please follow and like us:
Pin Share

Din momentul căderii Guvernului Orban, PSD a avut în permanență o abordare constructivă și a propus soluții pentru asigurarea bunei guvernări a țării. În continuare, PSD va merge pe aceeași direcție, a interesului național, și e dispus să susțină un premier care poate să coaguleze în jurul său o majoritate și care dorește cu adevărat să guverneze România.

„PSD a venit în permanență cu soluții concrete pentru rezolvarea acestei crize politice, generate artificial de președintele Klaus Iohannis și PNL. Am propus un guvern de uniune națională, pe care Iohannis l-a respins fără explicații, am propus un premier din afara partidului, un intelectual de stânga. Însă Iohannis a ignorat propunerea doar pentru că venea din partea PSD.

Nu numai că am propus un premier, dar am venit și cu o majoritate care să asigure buna guvernare a țării. Dar Iohannis nu a vrut să țină cont de ea. În aceste condiții, nici Iohannis, nici PNL nu au niciun drept să acuze PSD de criza politică pe care ei înșiși au declanșat-o și continuă să o întrețină.

În continuare, PSD va merge pe aceeași linie, încercând să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei. Suntem dispuși să susținem un premier care îndeplinește minim două condiții: să vrea cu adevărat să guverneze și să fie sincer implicat în coagularea unei majorități parlamentare. Ludovic Orban nu îndeplinește niciuna dintre aceste două condiții. Deci nu poate fi susținut pentru a continua mascarada anticipatelor.

România are nevoie urgent de un guvern funcțional, iar Iohannis și PNL trebuie să înceteze cu această obsesie a atincipatelor. PSD a oferit soluții pentru evitarea actualei crize, iar perpetuarea ei este responsabilitatea exclusivă a lui Iohannis și PNL. Iohannis are obligația să vină cu soluția politică necesară revenirii la normalitate“, declară președintele PSD Arad, senatorul Mihai Fifor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *