News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor : Social-democrații arădeni au demarat campania  „Românii merită în Schengen” Mihai Fifor : Social-democrații arădeni au demarat campania  „Românii merită în Schengen”
Please follow and like us:
Pin Share

Pe fondul mesajului explicit de susținere al cancelarului social-democrat german Olaf Scholz față de aderarea cât mai urgentă a României la Spațiul Schengen și ca urmare a discuțiilor avute de președintele PSD, Marcel Ciolacu si de europarlamentarul Victor Negrescu, cu partenerii noștri europeni, acest obiectiv politic a devenit tangibil, în contextul președinției cehe a Consiliului Uniunii Europene.

„Și la Arad, am demarat o campanie, „Românii merită în Schengen”, prin care ne propunem să adunăm cât mai multe cărți poștale prin intermediul cărora cetățenii români își exprimă dorința ca țara noastră să adere la acest spațiu comun european unde, spunem noi, am fi meritat de ani buni să fim membri.

Acțiunea noastra este parte a unui proiect al PES activists România si, implicit, al  europarlamentarului Victor Negrescu, care se va asigura, ca intotdeauna, că vocea românilor va fi ascultată în Parlamentul European.

Am strâns deja, în municipiul Arad, unde actiunea este coordonata de presedintele PES Arad si viceprimar al municipiului, Ilie Chesa și din mai multe localități din județ, sute de cărți poștale.

Până luni sunt sigur că vom avea deja mii de arădeni care își vor fi exprimat deschis dorința de a vedea România primită în Spațiul Schengen.

Alături de colegii noștri implicați în campanie, îi îndemnăm deci pe toți cei care cred că ne merităm locul alături de celelalte state din Spațiul Schengen să-și exprime în scris opțiunea, completând mesaje de susținere pe aceste cărți poștale. Este momentul să ne implicăm și, prin această acțiune de masă, să demonstrăm faptul că România își are locul în Spațiul Schengen și că românii nu pregetă să-și exprime deschis opiniile pro-aderare.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *