News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, a declarat vineri pentru NewsIn că el ,,se va bate” pentru a obţine un colegiu la Arad pentru a candida la parlamentare, susţinând că în cazul în care nu va fi posibilă o asemenea candidatură sub sigla ARD există şi ,,varianta independenţei”, relatează NewsIn.

,,În continuare,, susţin punctul de vedere pe care l-am susţinut: ca arădean nu pot să candidez decât în Arad, singura alternativă la Arad ar putea fi Bucureştiul. Dar eu mă voi bate pentru Arad şi pentru arădeni până la capăt, până pe 30 octombrie voi insista să obţin o candidatură la Arad în cadrul Alianţei. Dacă nu va fi posibil, există şi varianta independenţei”, a spus el.

Preşedintele NR a precizat că opţiunea PDL Arad ,,îl exclude pe Mihail Neamţu”, iar ,,singurul om” care a fost invitat de democrat-liberali să candideze fiind Mihai răzvan Ungureanu. ,,Deocamdată opţiunea PDL-ului îl exclude pe Mihail Neamţu”, a comentat Neamţu.

,,Între partenerii alianţei singurul om care a fost invitat să candideze a fost domnul Mihai Răzvan Ungureanu, între partenerii din alianţă. Dar eu nu intenţionez să candidez pentru Senat, deci eu nu sunt în competiţie cu domnul Ungureanu. Iar eu ca arădean mă orientez în primul rând către cartierul unde am crescut şi unde am copilărit”, a completat preşedintele NR.

Mihail Neamţu a subliniat faptul că în cazul în care nu va fi posibil să candideze la Arad, el i-a în calcul varianta unei candidaturi independente. ,,Iau în calcul varianta unei candidaturi independente”, a subliniat el.

Fiind întrebat dacă acest lucru înseamnă că NR se va rupe de ARD, Neamţu a spus că ,,nu crede că este vorba de o asemenea ipoteză deocamdată”. ,,Am spus că Alianţa încă nu a încheiat predarea listelor cu candidaţi. Prin urmare, când vom vedea lista candidaţilor finală vom putea vedea care este situaţia Noii Republici. Deocamdată eu persoana, Mihail Neamţu, şi Noua Republică, insistăm să fie candidaţi care să satisfacă criteriile de integritate şi de profesionalism”, a menţionat preşedintele NR.

El a mai spus că propunerea partidului pe care îl conduce a fost să li se aloce un număr de 15 locuri pentru Parlament, dar oferta partenerilor este ,,ceva mai zgârcită”. ,,Asta este propunerea noastră de minim 15 ( locuri pentru Parlament n.r.). Oferta partenerilor este ceva mai zgârcită. Deocamdată nu pot să dau detalii, dar numărul nu este satisfăcător, iar locurile oferite nu sunt satisfăcătoare”, a conchis Mihail Neamţu. (pesurse.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *