News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mii de petarde confiscate de Revelion Mii de petarde confiscate de Revelion
Please follow and like us:
Pin Share

În ziua de 31 decembrie 2019, polițiștii arădeni au efectuat mai multe controale în piețele din municipiu și județ, pentru depistarea celor care comercializează articole pirotehnice fără drept.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat :

– un bărbat de 40 de ani, din Zăbrani și o femeie de 29 de ani, din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare în Piața Catedralei și străzile adiacente 2.250 de petarde și arificii (categoria F1 și F2), fără a deține autorizație;

– o femeie de 27 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare în incinta Pieței Mihai Viteazul 300 de petarde, 40 pocnitori (categoria P1), 12 candele romane (categoria F2), fără drept;

– un tânăr de 23 de ani, din Galșa, în timp ce oferea spre comercializare în Piața Mihai Viteazul 300 de petarde, 28 de candele romane, 18 articole pirotehnice de tip „vulcan” (categoria P1), făra a deține niciun document legal.

O societate comercială de pe raza municipiului a fost sancționată de polițiștii S.A.E.S.P. cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în baza Legii 126/1995, pentru efectuarea de operațiuni pirotehnice fără a deține documentația cerută de lege.

Au mai fost depistați în timp ce comercializau articole pirotehnice, fără drept : în Piața Mihai Viteazul, un arădean de 34 de ani, având asupra sa 600 de petarde de diferite dimensiuni; în Piața Fortuna, un arădean de 31 de ani, având asupra sa 5 aticole pirotehnice, și pe raza localității Chișineu-Criș o femeie de 27 de ani, din Timișoara, având asupra sa 400 de petarde și pocnitori.

În cazurile persoanelor depistate au fost întocmite dosare penale pentru efectuarea de operațiuni pirotehnice, fără drept, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *