News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Pe fondul evoluţiei necorespunzătoare a nivelului de trai al pensionarilor, Guvernul vrea să introducă un nou program guvernamental „Coşul de solidaritate”. Pentru identificarea soluţiilor normative, Executivul a decis constituirea unui colectiv de lucru format din reprezentanţi ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii, Sănătăţii, ai Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi ai Consiliului Concurenţei.

„Considerăm oportună iniţierea unui astfel de program având ca obiectiv sprijinirea celor 5,6 milioane de pensionari prin acordarea, lunar, contra cost, la preţul cel mai scăzut posibil, a unui pachet conţinând alimente de bază” afirmă ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş. Produsele incluse în program vor fi selectate dintre cele care nu necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi au un termen de valabilitate de minim 6 luni: zahăr, făină, mălai, ulei, orez şi altele.

Programul propus nu implică un efort bugetar suplimentar şi nu prevede acordarea de subvenţii sau sprijin financiar. Implementarea acestuia se face prin autorităţile locale, sub monitorizarea prefecţilor. „Înscrierea în program nu este obligatorie pentru autorităţile locale, însă având în vedere interesul pentru susţinerea pensionarilor, contăm pe colaborarea largă a acestora” declară ministrul de interne.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *